Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #93

Vakantie!! We keken al zolang uit naar deze fantastische vakantie naar Engeland. Deze diary is dus een beetje groter dan de normale diaries van een week. Maar vol met prachtige foto’s uit het fantastische land Engeland!

Donderdag 3 mei

In de middag gingen wij richting Hoek van Holland, op naar de boot! Het zonnetje schijnt volop en we zijn allemaal een beetje zenuwachtig. Voor de kids de eerste keer op zo’n grote boot!!

Zes uur op een boot is best lang. Dus af en toe werd er even een klein tukje gedaan. 😉

We kwamen laat in de avond eindelijk aan bij het geweldige huis. Het was al donker, dus de buitenkant van het huis en de tuin waren nog niet goed zichtbaar. Eenmaal binnen gingen we snel alles uitladen en de bedden opzoeken. Lekker slapen en daarna genieten van al het moois.

De kids sliepen op de bovenste verdieping. Alhoewel, dat was de bedoeling. Thomas vond het toch té spannend, dus zijn bed hebben we naar onze slaapkamer verhuisd. 😉

Vrijdag 4 mei

Het huis en de tuin verkennen! We waren allemaal vroeg wakker. En het is toch wel geweldig wakker worden zo in een typisch Engels ingerichte slaapkamer.

De tuin om het huis is echt prachtig. Van alle gemakken voorzien! Schapen, kippen en een heerlijk ver groen uitzicht. Vogeltjes fluiten de hele dag door…..hier gaan wij echt heerlijk tot rust komen. 😉

We moesten natuurlijk boodschappen doen. Ik wilde het liefst naar de Tesco, daar heb ik als kind hele leuke herinneringen aan, maar deze was iets te ver weg. We besloten dus voor vandaag even een andere supermarkt te pakken. We gingen los aan typisch Engelse lekkernijen 😉

Ik krijg er weer trek van als ik het nu bekijk…haha.

In de middag werd er gezwommen. Bij het huis zit een apart gebouw met daarin een zwembad, helemaal voor ons alleen! Wat een luxe!!

De eerste vakantiedag zit erop en we genieten volop!

Zaterdag 5 mei

Wat een prachtig weer! Eigenlijk iets te warm om heel veel te ondernemen, maar we wilden toch iets bekijken. We gingen naar een museum met daarbij een Saksische opgraving. Het museum was erg leuk, maar de flinke wandeling naar een groot “weiland” met wat heuvels (waar ooit die opgravingen gedaan waren) viel tegen.

Hierna gingen wij naar Ipswich waar wij even heerlijk hebben gewinkeld. Amy ging helemaal los in de Boots waar zij make-up inkocht. Ook de Kiko en Lush werden half leeggekocht (niet door mij ;-)). Door het plotselinge flink warme weer kreeg ik helaas erge hoofdpijn, dus toen wij bij het huisje terugkwamen dook ik lekker in bed. Even wat uurtjes slaap inhalen. 😉

Zondag 6 mei

Andries had voor vandaag twee kaartjes voor een voetbalwedstrijd van Ipswich gekocht. De bedoeling was dat hij met Thomas zou gaan, maar die wilde niet. (een dagje bij het huisje, zwemmen en in de tuin spelen vond hij leuker). Maar Amy wilde wel heel graag mee! Dus die twee hadden een heerlijk uitje samen.

In de avond besloten we de houtkachel eens te proberen. Thomas vindt dat fikkie steken natuurlijk fantastisch!

Maandag 7 mei

Bank Holiday! Vandaag wilden we graag weer een kasteel bezoeken. We besloten het kasteel in Framlingham, wat niet heel ver van ons vakantiehuisje was, te gaan bezoeken. Vanwege Bank Holiday vielen wij met ons neus in de boter! Er was een heel feest aan de gang. Vooral voor Thomas was het super!! Ridders en zelf riddertje spelen is natuurlijk geweldig. Wederom een bloedhete dag!

Hier kan ik wel wonen! 😉

En in deze vakantie moet er natuurlijk wel een keer scones gegeten worden. Mjammie!

Daarna gingen we door naar de Tesco, yesssss!! Wederom weer heerlijk genoten van die grote supermarkten.

En onderweg naar het huis werd er nog even een mooi kiekje gemaakt van onze heerlijk kids.

En in de avond gingen we gezellig BBQ’en! Wat gezellig!

Dinsdag 8 mei

Vandaag tóch nog een shopdag ingepland. Norwich werd dit keer bezocht. Een geweldig grote stad met heel veel shopping mogelijkheden. Ondanks de warmte hebben we allemaal goede aankopen gedaan.

Heerlijke koekjes bij de Mars & Spencers!!

Gelukkig ook een wat koelere indoor shopping mall

Amy heeft uiteraard weer make-up gekocht 😉

AAhhhhh, helemaal uitgeput…

Woensdag 9 mei

Laatste dag alweer helaas. Maar deze laatste dag hebben we volop benut. Andries had met de eigenaresse van het huis geregeld dat wij konden golfen bij de plaatselijke golfclub. Dat vonden de kids natuurlijk fantastisch!

Daarna gingen we lunchen bij de plaatselijke pub.

Dit drankje was echt zalig! Een soort priklimonade met watermeloen

De middag bestond voornamelijk uit inpakken. Maar ook werd er nog gezwommen en genoten van de tuin.

In de avond op tijd naar bed, want de boot gaat heel vroeg.

Donderdag 10 mei

Een voordeel van vroeg terugreizen is dat we ook redelijk op tijd thuis waren. Rond etenstijd waren we weer thuis. Uitpakken en onderuit. Leuk van thuiskomen zijn stiekem ook de pakketjes 😉

Vrijdag 11 mei

De ochtend begon niet zo leuk voor Thomas. Tijdens de vakantie had hij erg veel last van kiespijn, dus naar de tandarts.

Twee kiezen moesten eruit 🙁

Gelukkig knapte hij na een uurtje of 2 wel weer op. Dus gingen we gezellig koekjes bakken.

De meiden waren in de ochtend al door mijn vader naar Zoetermeer gebracht waar zij een kamp hebben van onze kerk. Prachtig weer, heel veel activiteiten, dus die vermaken zich wel.

In de middag gingen Andries, Thomas en ik nog even bij mijn vader en (bonus)moeder langs. Zij was die donderdag heel hard met de fiets gevallen en is voorlopig wel uit de running. (hele flinke klap gemaakt). We gingen dus even op ziekenbezoek.

De avond was heerlijk ontspannen met een film.

Zaterdag 12 mei

Wij gingen met zijn drietjes vandaag een lekker stukje fietsen. Het weer was zalig, dus daar genoten we lekker van. Even een tussenstop bij de markt.

In de avond gingen we gezellig met z’n drietjes uit eten bij een pannenkoekenrestaurant. Genieten!

Zondag 13 mei

Moederdag! Thomas had een heel mooi gedichtje voorgedragen, zo ontroerend! Dit jaar ben ik flink verwend door de kids.

Ik ging met Thomas nog even langs bij mijn (bonus)moeder om een cadeautje te brengen. Mijn moeder komt aankomende week gezellig een dagje langs voor moederdag.

In de middag kreeg ik van Andries en Thomas nog heerlijke aardbeien, wat een verwennerij!

Om 16:00 kon ik de meiden ophalen in Zoetermeer. Andries wilde Formule 1 kijken dus ik was de pineut om de tent af te bouwen, en alle spullen van de meiden mee te nemen….

Dat bleek een hele uitdaging…..;-)

Eenmaal thuis (2 uur later) plofte Amy op de bank en viel in slaap. Fenna had nog iets meer energie, maar die was ook heerlijk knorrig van vermoeidheid. Alle kids konden op tijd naar bed, want morgen weer school! Ik dook er ook niet al te laat in, moe van heerlijke vakantie, maar toch ook weer blij dat het ritme weer terug komt. 😉

Hoe was jullie vakantie?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Zo leuk was het huis waar jullie naar toe geweest waren in Engeland!
  Fijn dat jullie er even tussenuit waren geweest.
  Fijn dat jullie een zwembad tot jullie beschikking hadden bij het huis.
  Och zo een val is heel vervelend.
  Hoop dat het snel beter met haar gaat….
  Vervelend voor je zoon dat er een paar kiezen getrokken moesten worden.

  Xoxo

  mei 14, 2018 at 11:46
 • Reply Miranda

  Wat een fantastisch huisje hadden jullie. En wat naar van je bonus moeder zo’n val

  mei 14, 2018 at 15:29
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge