Follow:
boeken, review

Boekenreview: Arrowood – Mick Finlay

Arrowood

Sherlock Holmes move over! Hier zijn Arrowood en Barnett! Ga terug in de tijd en reis af naar Londen. Kom terecht in louche zaakjes, misdaad en heerlijke humor. Wat mij betreft zijn Arrowood en Barnett begonnen aan een lange reis die wij als lezer vanaf de zijlijn mogen volgen. Dit boek smaakte naar meer!

Arrowood

Kennen jullie de Engelse detective Dalziel & Pascoe? Zo’n norse baas en de ‘verstandige’ sidekick? Daar deed het duo Arrowood en Barnett aan denken. Arrowood de wat norse baas en de verstandige Barnett die zijn baas af en toe even uit de penarie moet helpen. Een perfect duo voor een geweldig boek!

Achterflap

“Londen, 1895. Een moordenaar maakt de straten onveilig. De armen hebben honger, misdadigers nemen de leiding. Privédetective William Arrowood heeft een grote hekel aan Sherlock Holmes. Holmes is beroemd en krijgt de interessantste zaken, terwijl Arrowood het moet doen met cliënten die zich aan het randje van de samenwerking bevinden.

Op een dag krijgt Arrowood bezoek van de mooie Caroline Cousture, die op zoek is naar haar verdwenen broer. Arrowood heeft weinig zin in de zaak, maar wanneer blijkt dat de vermiste man voor Arrowoods aartsvijand Mr. Cream werkte, gaat hij overstag. Hij wil Cream koste wat kost vernederen. Al snel blijkt echter dat het om veel meer gaat dan een simpele verdwijning. Kan Arrowood deze zaak oplossen zonder dat er nog meer slachtoffers vallen? En hoe blijft hij uit de buurt van die lastpak Holmes?”

Arrowood

Je leest het boek vanuit het perspectief van Arrowoods compagnon Norman Barnett. Hij is eigenlijk de verstandige van de twee. Zodra ze de zaak van de vermiste broer aannemen beland je in een netwerk van intriges en misdaad. Hierdoor blijft het boek van begin tot eind spannend en interessant.

Mick Finlay heeft een fijne manier van beeldend schrijven. Het is heerlijk om al de details van Londen uit die tijd te lezen. De achterbuurten worden gedetailleerd beschreven, de personages, hierdoor kan je heel makkelijk een voorstelling maken van de setting van het verhaal. Arrowood werkt namelijk in de meest arme buurten van Londen wat het boek een grimmige sfeer geeft. Dit geeft het verhaal meteen een mysterieus randje.

Arrowood en Barnett ontdekken al snel dat alle aanwijzingen van leugens aan elkaar hangen. Mensen doen zich anders voor dan ze daadwerkelijk zijn en ze komen in zeer gevaarlijke situaties terecht. Maar zoals echte detectives betaamt gaan ze door totdat ze de waarheid boven water hebben. Ook al moeten ze daar soms niet al te nette daden voor verrichten.

Barnett is een rustig personage en omdat je vanuit zijn perspectief leest is het verhaal nergens gejaagd of onoverzichtelijk. Hierdoor leest het verhaal ontzettend prettig en heb ik geen details over het hoofd gezien. Het leukste aan een detective is natuurlijk om zelf mee te denken hoe het zaakje in elkaar steekt. Dit vond ik ontzettend goed uitgedacht.

Barnett heeft trouwens een groot geheim wat hij met zich meedraagt. Hij vertrouwt dit Arrowood en diens zus, die bij Arrowood in komt wonen, niet toe. Hij weet namelijk niet of hij dat zelf aan kan om zich zo bloot te geven.

In dit deel had ik stiekem gehoopt op een ontmoeting tussen Sherlock Holmes en Arrowood. Ik kon mij het al levendig voorstellen hoe die twee met elkaar in discussie zouden gaan. Sherlock met zijn ‘air’ en Arrowood met zijn cynische humor. Ik hoop dat dit boek een eerste deel zal zijn van een geweldige serie en dat die ontmoeting er zeker ooit gaat komen!

Informatie

Arrowood – Mick Finlay

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 384 pagina’s

ISBN: 9789402700923

Prijs: 17,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandels en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply chucky1012

  Klnkt spannend….
  Die wil ik zeker lezen.

  Xoxo

  mei 15, 2018 at 07:30
 • Reply Jelka

  Ik was dol op Dalziel en Pascoe! Ik ga deze onthouden!

  mei 15, 2018 at 09:50
  • Reply Jelka

   Ik heb ‘m op m’n bibliotheek-leeslijst staan!

   mei 15, 2018 at 10:06

  Leave a Reply

  CommentLuv badge