Follow:
gezin, voeding

Lekkere recepten met honing

Bij ons in huis is er altijd honing op voorraad. Ontbijten met een geroosterd broodje met honing en een kop thee is gewoon heerlijk. Naast het feit dat je kan variëren met verschillende soorten honing is het ook nog eens heel goed voor je! Ik schreef hier al eens eerder een blog over waarin je kan lezen waarom honing goed voor je is. Vandaag heb ik een paar lekkere recepten waarin honing verwerkt is. Absoluut het proberen waard!

Recept met citroenhoning

Pasta-salade met gerookte zalm en citroen-honing dressing

(gevonden op smulweb.nl)

Ingrediënten

Kwark 4 el.; mayonaise 2 el.; wasabi 1 mespuntje; kappertjes, uitgeknepen 1 el.;
dille, fijngehakt 1 takje; rode ui, fijngesnipperd 1 el.;
citroenhoning 1 el.; penne rigate 200 gr.;
gerookte zalm, in dunne reepjes. 100 gr.;
peper, zout; peterselie 1 takje; citroenpartjes 4 st.

Voorbereiding

Maak de dressing door alle ingredienten met elkaar te mengen. De hoeveelheid citroensap & honing is naar wens. Goed proeven en op smaak brengen.

2.Kook de penne ‘al dente’.

Bereidingswijze

3. Snij de zalm in reepjes.

4.Giet de penne af en roer deze nog warm door de dressing. Goed omscheppen en laten afkoelen.

5.Schep de zalm erdoor en presenteer de salade op een bord. Garneer met peterselie en citroenpartjes.

Recept met fruithoning

Fruithoning muffins (recept van Koopmans)

Ingrediënten:

  • 225 gram Bio tarwe bloem
  • 50 gram Roomboter(gesmolten)
  • 2 Eieren
  • 175 ml. Melk
  • 100 ml. fruithoning(vloeibaar)
  • 140 gram Bosbessen(vers of diepvries)
  • 85 gram Gedroogde cranberry’s
  • 140 gram Rozijnen
  • 140 gram Gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel Sinaasappelrasp
  • 1 theelepel Kaneel
  • 2 theelepels Bakpoeder

Oven voorverwarmen.

Muffin-vorm invetten.

Zeef bloem en bakpoeder in kom.

Meng in een andere kom de losgeklopte eieren,boter,melk en fruithoning.

Voeg aan bloem-mengsel toe met alle overige ingrediënten.

Roer even door met lepel en schep in muffin-vorm.

Bak 20-25 min.of totdat de muffins goudbruin zijn.

Laat 5 min.in vorm afkoelen,daarna vorm omdraaien en muffins op rooster verder laten afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Recept met bloemen (crème)honing

Pecan pie met bloemenhoning (recept van Smulweb)

Ingrediënten 10 personen

175 g bloem
125 g boter, koud en in blokjes
1 el suiker
50 ml koud water
zout
5 eieren
350 ml bloemenhoning
100 g basterdsuiker
sap en rasp van een halve citroen
250 g pecannoten
250 ml slagroom
100 g monchou
1 zakje vanille suiker

Bereidingswijze

1. Meng de bloem, boter, suiker en het zout. Doe de boter erbij en kneed er een kruimelig deeg van. Voeg het water toe en kneed kort tot een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur koud worden in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Doe voor de vulling alle overige ingrediënten met een snuf zout bij elkaar en mix met een elektrische Mixer. Houd alleen een ei en ongeveer 100 g pecannoten apart.
4. Vet de vorm in. Bekleed de bodem met bakpapier en rol het deeg uit tot een cirkel. Leg deze in de taartvorm en snijd de randen af. Stort de vulling in de deegbodem. Leg de rest van de pecannoten in cirkels op de taart. Klop het ei los en besmeer de taart ermee.
5. Bak de taart in 40 minuten af.
6. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker lobbig met een handmixer. Voeg daarna de Monchou toe. Mix niet te lang, dan blijft de Monchou crème luchtig.
7. Serveer de taart met de monchou crème.

Eet smakelijk!

Liefs Hilde

 

** Ik heb de honing ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge