Follow:
lifestyle

Plannen na onze badkamer!

Nu het sparen voor een nieuwe badkamer al aardig opschiet, ben ik al druk met een lijst bezig met de volgende klussen die gedaan moeten worden. Ons huis is jarenlang niet goed onderhouden, dus er staat een hoop op stapel. Ontzettend leuk om al een beetje verder vooruit te kijken!

Woonkamer aanpakken!

Sinds ongeveer een half jaar verschijnen er op onze muur ( die grenst aan de poort buiten ) donkere vlekken. Het lijken wel de koppen van spijkers of schroeven die in de muur zijn gaan roesten. We hebben aan die muur ook al 2 keer lekkage gehad, dus dat zou kunnen. De eerstvolgende klus gaat het aanpakken van de gehele muur in de woonkamer én het plafond worden! We willen alles laten stucen en wellicht de muur die aan de poort grenst wat isoleren.

Hoogstwaarschijnlijk laten we dan ook meteen mooi laminaat leggen over onze oude houten vloer. Die is aan het versplinteren, dus ook echt aan vervanging toe!

Buitenmuren impregneren en stucen

Vorig jaar hebben we onze ramen en kozijnen allemaal laten vervangen. Een hoop troep en gedoe, maar het resultaat mag er zijn! We hebben toen ook al eens een offerte laten maken om de voorkant en zijkant van huis te laten impregneren. Vooral bij Amy haar kamer zie je al wat schimmel door het behang heenkomen, teken dat de voegen ook aangepakt moeten worden.

Andries heeft zich er toen flink in verdiept of die klus wellicht met wat hulp van vrienden zelf geregeld kan worden. In de familie is al eens ter sprake gekomen om gezamenlijk een rolsteiger te kopen omdat ook bij Andries’ familie de nodige klussen aan huizen in de planning staan. En als zo’n steiger veelvuldig gebruikt gaat worden is dat misschien voordeliger dan huren op den duur. Misschien wel handig om ons eerst te verdiepen in veilig werken op hoogte 😉

Ook de achtermuur willen we aanpakken. Die is door een opbouw die in het verleden is geplaatst niet overal gelijk qua bakstenen. Dit stoort ons al jaren! Daarom willen we de achtermuur laten stucen in mooi wit. Dan is het aanzicht overal gelijk.

Keuken

Daarna gaan we hard sparen om een nieuwe keuken te laten plaatsen. Onze keuken was destijds een “krijgertje” en valt nu van ellende uit elkaar. Ook hebben wij geen afzuiger ( de slechtste beslissing ooit om die eruit te halen! ), dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Net als onze badkamer is onze keuken ook niet groot ( eigenlijk is niks echt groot in ons huis, haha ), daarom zullen we moeten passen en meten om de ruimte optimaal in te delen. Ik kijk hier nu al naar uit!

Maar allereerst de badkamer! Ik hoop dat we voor de lente eindelijk een prachtige badkamer zullen hebben. Nog even flink sparen en dan kunnen we eindelijk wat van ons lijstje afstrepen. 😉

Maken jullie ook plannen voor jullie huis?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply meintje

  Heel veel plannen, maar geen geld !

  augustus 26, 2017 at 09:50
 • Reply chucky1012

  Mooi lijstje om per keer het hele huis aan te pakken met grote klussen!
  Leuk een nieuwe keuken.

  Xoxo

  augustus 26, 2017 at 14:47
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge