Follow:
gezin, jeugd, lifestyle, samenwerking

Help! Mijn kind doet eindexamen!

Als de dag van gisteren voelt het dat Amy werd geboren en van mij een moeder maakte. Nu zijn we 15 jaar verder en doet ze over 1,5 maand eindexamen. Het is gewoon te bizar voor woorden! Het is allemaal zo snel gegaan de afgelopen jaren. De overgang van de basisschool naar de middelbare en dan nu het eindexamen in het verschiet.

Eindexamen op je 15e

Amy is nog erg jong met haar 15 jaar, maar in haar doen en laten gelukkig al een stukje ouder. Want ik vind het nogal wat, op je 15e examen doen en ook je opleiding al starten als je nog maar 15 bent. Gelukkig was de keuze voor haar vervolgopleiding vrij snel duidelijk. Amy gaat in augustus starten met haar opleiding allround schoonheidsspecialiste welke 4 jaar zal duren. Ze heeft al 3 intake gesprekken gehad en is officieel aangenomen. Dat is al een opluchting!

Ik ben heel blij dat ze zo overduidelijk weet wat ze wil gaan doen. Het zou mij een hoop stress hebben bezorgd als ze nu nog niet zou weten wat voor vervolgopleiding ze zou moeten kiezen. En ik vind deze opleiding stiekem erg leuk! Als ik mijn geschiedenis over zou mogen doen had ik die keuze na de havo ook gemaakt denk ik.

Examen en verhuizen, wat nu?

Tja, onverwacht komt er opeens een verhuizing tussendoor in precies de periode net vóór en tijdens Amy haar examen. Niet heel handig, maar het kan helaas niet anders. Nou hebben we waarschijnlijk geluk dat we één maand overlapping hebben en Amy dus kan leren in één van de huizen waar het op dat moment het rustigste is. Een nadeel is wel dat wij als ouders niet heel veel tijd hebben om haar te helpen met leren/overhoren. Nou is Amy wel redelijk zelfstandig, maar er zijn natuurlijk altijd vakken waar wat extra aandacht bij nodig is. Wat voor haar dus een uitkomst zou zijn is huiswerkbegeleiding. Hier kan ze bij een vestiging in de buurt vanuit school terecht voor rust, hulp en uitleg. Ervaren mensen helpen je kinderen bij het plannen en leren van het huiswerk, toetsen en examens. Op deze manier ervaren de kinderen rust omdat ze weten dat ze het aankunnen! Ook ideaal voor gezinnen waarbij beide ouders werken en niet altijd de tijd óf kennis hebben om te helpen. Mocht Amy er tijdens de drukte door het verhuizen niet uitkomen is zo’n traject dus ideaal!

De vlag uit!

Een ding waar Amy helemaal blij mee was bij het nieuwe huis is de mogelijkheid tot het uithangen van de vlag. Bij ons huidige huis hadden we iets moeten monteren aan de gevel aangezien die er op dit moment niet zit. Maar bij het nieuwe huis zit er boven de voordeur een houder om een vlaggenstok te hangen. Precies op tijd dus! Nu dus als een malle op zoek naar een vlag, want wij gaan er vanuit dat onze mooie lieve Amy gewoon gaat slagen dit jaar 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Een zeer spannende tijd
  Leuk om een periode bijna af te halen sluiten en over een aantal maanden weer iets moois te starten….

  Good luck

  maart 12, 2020 at 12:51
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge