Follow:
boeken

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen – Mario Giordano

Excuses voor de rust op mijn blog! Ik heb het zo ontzettend druk met extra werken en de drukte thuis dat mijn blog er een beetje bij inschiet. Maar ik ben nog volop bezig met boeken, lezen en recensies. Ik hoop dat ik binnenkort weer meer tijd heb om meer te bloggen. Er liggen namelijk inmiddels wel heel veel boeken klaar om een recensie voor te schrijven. Zo lag ook deze geweldige thriller al een hele tijd klaar om over te schrijven. Nu dan eindelijk!

Synopsis ‘Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen’

Deel 1 in de serie over de eigenzinnige tante Poldi die op Sicilië woont. Als haar tuinman spoorloos verdwijnt, start Poldi een onderzoek. Op haar pad komt ze de knappe rechercheur Montana tegen…

Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse…

Samenvatting + mening

Dit eerste deel uit een serie laat ons kennismaken met Tante Poldi, een oudere dame met een pittig karakter. Tante Poldi verhuist naar Sicilië om een rustige oude dag te houden met mooi weer, lekker eten, veel wijn en kijken naar jonge mooie mannen. De verteller, Giordano, is de neef van Tante Poldi. Hij is schrijver en logeert een tijdje bij zijn tante. Hij weet op humoristische wijze het personage Tante Poldi neer te zetten. Nou zorgt Poldi daar zelf uiteraard ook voor wanneer zij terechtkomt in een bizarre verdwijning.

Het sprankelende karakter van Poldi zorgt ervoor dat ze mensen aantrekt en soms heel makkelijk meegaan in haar bizarre acties. Zo heeft de detective Vito Montana een lastige keuze. Al zijn kennis delen met Poldi, voor wie hij een zwak begint te krijgen, of zich houden aan zijn zwijgplicht. Poldi weet hem natuurlijk ook goed te bespelen met haar charme en enthousiasme. Hoe meer Poldi duikt in het onderzoek, hoe gevaarlijker het wordt. Maar zal Poldi buigen voor bedreiging en intimidatie?

*****************

Dit boek is niet per sé eng of super spannend. Het leest meer als een detective met de nodige dosis humor. Iets waar ik altijd erg van hou! De cover vind ik ook geweldig. Deze detective thriller heeft mij de nodige uren leesplezier bezorgt en ik ben dan ook heel blij dat ik deel 2 al in huis heb om heel snel te gaan lezen!

Informatie

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen – Mario Giordano

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 304 pagina’s

ISBN: 9789026154454

Prijs: €20,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge