Follow:
boeken

Op het verkeerde moment – Heleen Smit

ophetverkeerdemoment

Op het verkeerde moment‘ is het debuut van Heleen Smit. Nederland heeft altijd behoefte aan nog meer goede thriller auteurs toch? Dit boek is uitgegeven bij de Crime Compagnie, een uitgeverij die zich volledig richt op het thriller genre. Toen ik de synopsis las werd ik heel benieuwd naar dit boek. Ik ben altijd in voor een spannende thriller!

Synopsis ‘Op het verkeerde moment’

Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?

Sophie Hofman doet het wel. Ze stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen en zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verdergaat dan die van een toevallig slachtoffer.

ophetverkeerdemoment

Samenvatting

Het boek begint met iets wat het begin van een horrorfilm zou kunnen zijn. Je rijdt in je auto over een verlaten landweggetje. Je bent niet alleen in je auto, maar de persoon met wie je in de auto zit zal je in een benarde situatie niet echt kunnen helpen. Sophie heeft haar (ex) zwager opgehaald bij zijn tehuis. Bram heeft een verstandelijke beperking. Wanneer er op straat iets ligt waardoor Sophie voor een keuze komt te staan blijkt die keuze niet de juiste….

De persoon die op de weg ligt blijkt een ontsnapte crimineel. In eerste instantie heeft Sophie niet meteen door in wat voor rollercoaster ze terecht is gekomen. Ze neemt Vince mee naar haar vader, die huisarts is, om Vince zijn wond te laten verzorgen. Eenmaal daar gaat het helemaal mis…

‘Op het verkeerde moment’ is een thriller die een vlot tempo blijft houden. Sophie is een sterk personage en maakt een duidelijke ontwikkeling door tijdens haar heftige ervaring. Sophie haar leven lag al grotendeels overhoop. Ze was geschorst van haar baan, haar relatie is over en daardoor woont ze noodgedwongen weer tijdelijk bij haar vader. Dat haar deze ellende nu ook nog eens overkomt maakt de situatie des te schrijnender.

Je leest het verhaal vanuit het perspectief vanuit Sophie. Hierdoor krijg je haar sterke emoties goed mee. Haar verdriet, haar haat, haar twijfels…alles komt aan bod. Duidelijk wordt ook hoe de band tussen Vince en Sophie steeds sterker wordt. Hun verleden komt stukje bij beetje steeds meer open te liggen voor de lezer en daarmee ook het begrip voor sommige keuzes die de personages maken. Hoe schuldig is Vince aan datgene wat hij Sophie nu aandoet?

Voor mij had het einde wel een stuk uitgebreider mogen zijn. Ook waren sommige passages niet helemaal geloofwaardig en vond ik sommige keuzes van Sophie niet in de lijn der verwachtingen liggen na haar ervaring. Hierdoor werd de geloofwaardigheid richting het einde van het boek wat afgezwakt. Desalniettemin een goed debuut van een veelbelovende auteur!

Informatie

Op het verkeerde moment – Heleen Smit

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 300 pagina’s

ISBN: 9789461094124

Prijs: €17,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

ophetverkeerdemoment

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge