Follow:
gezin, samenwerking

Tips hoe je de kerstdagen thuis gezellig maakt

Het zit er dik in dat we Kerstmis dit jaar anders moeten gaan vieren dan we wellicht in de planning hadden. Hoe jammer dit ook is, we willen er toch het beste van maken toch? Wij zouden Eerste Kerstdag met mijn familie (van vaderskant) in de tuin met een grote partytent en heaters een gezellige Eerste Kerstdag hebben. Maar dit zal hoogstwaarschijnlijk niet mogen. Hoe kan je de kerstdagen toch nog heel gezellig doorkomen? Hier wat tips!

Uitgebreid eten

 

Heerlijk eten hoort wat mij betreft echt bij kerst. De afgelopen jaren vierden we het altijd bij ouders met alle broers en zussen en namen we allemaal wat gerechten mee. Op deze manier heb je allemaal verschillende lekkere dingen op tafel en ontlast je je ouders ook met het voorbereiden van al het eten.

Dit jaar was de planning om hetzelfde te doen. De soorten gerechten waren bij wijze van spreken al verdeeld en besproken. Wij zouden gaan voor een lekker toetje en ook een aandeel in het hoofdgerecht kerstdiner. Aangezien wij als enige kinderen hebben, en daarvan er al 2 de leeftijd hebben prima mee te kunnen helpen met kokkerellen, leek het ons wel leuk om wat meer gerechten mee te nemen. Ik ben zelf absoluut geen goede kok, maar iets voorbereiden voor Kerstmis vind ik wel super leuk! Nu het waarschijnlijk toch een Kerst thuis wordt gaan we tóch ons plannetje uitvoeren. Ik ga met Amy en Fenna speuren naar lekkere recepten en gaan de tafel gezellig aankleden zodat we thuis een prachtig gedekte tafel hebben met heerlijk eten. Waarschijnlijk komen mijn vader en (bonus)moeder Eerste Kerstdag bij ons eten. Dan willen we natuurlijk wel een prachtig kerstdiner hebben met elkaar!

Spelletjes!

Iets wat bij ons eigenlijk vooral in de winter (en de zomervakantie) gedaan wordt zijn spelletjes. Vooral Kerstavond staat in het teken van samen spelletjes spelen. Dit is altijd ontzettend gezellig en lachen met elkaar. De kinderen genieten van de lol die we met elkaar hebben en ik geniet van het samenzijn en plezier. Een paar leuke tips aan spelletjes!

Qwixx

Dit spel, Qwixx, hebben wij nu zo’n anderhalf jaar in huis en is echt een hit! Voor Thomas (9 jaar) is het wel handig om het samen met iemand te doen. Het is een lekker kort spelletje, spannend en snel. Absoluut een aanrader!!

Kolonisten van Catan

Een klassieker! Dit spel hebben wij inmiddels in verschillende variaties en blijft leuk. Het duurt wat langer, je zit echt een tijdje gezellig met elkaar aan tafel, en blijft gewoon een geweldig spel. Kolonisten van Catan is een klassieker!

Ticket to Ride

Dit spel ken ik zelf nog niet, maar is een tip van een collega van mij. Ook hadden wij in de winkel 3 dozen binnengekregen en deze waren binnen 1 dag uitverkocht. Dat moet toch wat zeggen?! Wellicht dat ik het spel mijzelf voor kerst onder de boom geef. Een nieuw spel uitproberen is altijd leuk!

Halli Galli

Een favoriet van Thomas! Dit is een spelletje wat we vaak in de kerstvakantie doen. Thomas vindt dit namelijk geweldig. Halli Galli rules!

Kerstfilms kijken

Natuurlijk is Kerstmis een gezellig feest dat je met familie en vrienden wil vieren. Maar wanneer dat niet kan, zoals waarschijnlijk dit jaar, is thuis met je gezin ook geen straf toch? En hoe gezellig en sfeervol is het als je met elkaar een heerlijke kerstfilm gaat kijken? Dekentjes op de bank, warme chocolademelk, chips, lampjes aan en gezellig met elkaar een heerlijke kerstfilm kijken? Ook dit zijn dingen die mooie herinneringen geven!

Enkele filmtips voor het gezin:

Cadeautjes onder de boom

Wij deden er eigenlijk nooit heel uitgebreid aan, maar dit jaar hebben we toch besloten wat meer cadeautjes onder de boom te leggen. Ook Amy en Fenna hebben van hun eigen geld al wat cadeautjes voor de anderen gekocht. Op deze manier hebben we nu al voorpret en vinden we het allemaal spannend wat er allemaal onder de boom ligt voor elkaar. We kunnen dit jaar niet uit eten, geen vakanties en waarschijnlijk ook geen familiefeestjes….dan maar wat extra verwennerij onder de boom. En dit hoeft geen honderden euro’s te kosten natuurlijk! Ook leuke kleine cadeautjes worden enorm gewaardeerd.

Maak een lekkere wandeling met het gezin

Vroeger ging ik tijdens de kerstvakantie altijd op vakantie naar een bungalowpark. Al mijn moeders broers en zussen met kinderen gingen ook. We hadden altijd een heerlijke kerstvakantie met alle neefjes en nichtjes. Standaard werd er ook altijd een wandeling georganiseerd. Heerlijk een flinke wandeling, frisse neus in de natuur. Dit jaar wil ik ook met het gezin een heerlijke wandeling maken hier in de buurt. Even samen zijn, de natuur in, gesprekken voeren en genieten van de buitenlucht. Ik kan mij herinneren dat ik als kind daarna altijd een soort tevreden gevoel had, dankbaar. Ik hoop dat we dat met onze kinderen ook kunnen creëren. En na afloop thuis lekkere warme chocolademelk. Ik kijk ernaar uit!

Hoe ziet jullie Kerst eruit?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge