Follow:
boeken, kids

Kapitein onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnot jongen – Dav Pilkey

Dav Pilkey is Thomas zijn held. De boeken van meneer Pilkey worden verslonden door Thomas en wanneer er een nieuw boek verschijnt weet ik dat Thomas er weer van zal smullen. Onlangs kwam het zesde Kapitein Onderbroek deel uit, in kleur, en ook deze is weer fantastisch. Thomas lacht hardop tijdens het lezen en heeft weer uren genoten van dit ontzettend leuke boek.

Synopsis ‘Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnot jongen’

Sjors en Harold zijn weer lekker bezig. Hun laatste grap schiet Melvin Snuiter, de betweter van school, in het verkeerde keelgat: hij besluit wraak te nemen. Binnen een poep en een scheet – en een niesbui – verandert Melvin van studiebol in snottebel. De robotsnotjongen is geboren! Maar Sjors en Harold zijn niet voor één gat te vangen: dit is een klusje voor Kapitein Onderbroek en de Comb-O-Tron 2000…

Het feit dat de ondertitel ‘Deel 1. De nacht van de nare neuspulkhulk’ is, geeft alleen maar aan dat dit boek in Thomas zijn ogen alleen maar hilarisch kan zijn. Een boek over een robotsnotjongen en een neuspulkhulk is natuurlijk een basis voor een succesverhaal bij jonge kinderen.

Het boek is volledig in kleur en elke pagina is voor kinderen een lust voor het oog. Gave illustraties, pagina’s die in een stripboekvorm zijn gegoten en de bekende omsla-no-scoop pagina’s die ook in de bekende Dog Man boeken voorkomen.

Het lettertype van het boek leest erg prettig voor kinderen. De letters zijn wat groter, de stukken tekst op de pagina’s niet te overdonderend waardoor kinderen zin krijgen om lekker te lezen in het boek. Ook kinderen die niet echt van lezen houden zullen dit boek fantastisch vinden. Het zal ze zeker stimuleren om meer te gaan lezen!

Het verhaal bevat humor, is een tikkeltje spannend en blijft van begin tot eind pakkend. Toen ik Thomas vroeg aan mij kort te vertellen waar het verhaal over ging (omdat ik dat dan in deze blog kon vermelden) zei hij letterlijk: ‘Mam, dat ga ik niet verklappen. Dat moeten de kinderen zelf maar lezen.’

Dit is dus mijn eerste recensie zonder een uitgebreide samenvatting van het verhaal. Volgens Thomas zullen alle kinderen dit boek super leuk vinden en meer hoef ik niet te vertellen volgens hem. Nou, dat is duidelijk 😉

Zelf heb ik het boek even doorgebladerd en ik moet zeggen dat het er erg aantrekkelijk uitziet en ik mij dus zeker kan voorstellen dat dit boek een geweldig boek is voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Informatie

Kapitein Onderbroek deel 6 – Dav Pilkey

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 176 pagina’s

ISBN: 9789026153648

Prijs: €15

Verkrijgbaar bij de boekhandel en oa bij Bol.com

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge