Follow:
interieur, samenwerking

Restylen van de badkamer

Ruim een jaar na onze verbouwing ben ik nog steeds super blij met onze prachtige badkamer. Ok, hij is natuurlijk in gebruik, en met 2 pubers niet altijd even opgeruimd, maar de ruimte en luxe is zoveel waard! Toch kom je er soms na een tijdje achter dat niet alles naar wens is. Zo is het afzuigsysteem al vrij snel kapot gegaan (ik ga geen schuldige aanwijzen….ehm Andries) en ben ik niet zo tevreden met de douchekop. Gelukkig hoeft er nu niet een hele verbouwing te gebeuren om de badkamer helemaal naar wens te maken.

Douche

Andries wilde een bepaald soort kleur voor de badkamer voor wat betreft de kranen, douche en thermostaat. Dit was helaas n├ęt zo’n kleur waar maar weinig keus in was. Maar ja, hij wilde dat, dus het moest gebeuren. Ik had in de winkel mijn oog laten vallen op een Grohe regendouche maar die was er niet in die speciale kleur. Ook moesten we een beetje op het budget letten natuurlijk. Door wat tegenslagen met het riool en de afvoer waren we al flink wat euro’s boven ons budget. Uiteindelijk koos Andries dus een vrij kleine douchekop met bijbehorende stang. Er komt wel een redelijk krachtige straal uit, maar het oppervlak is niet zo groot. Snap je wat ik bedoel? Gelukkig zei Andries destijds dat we dat in de toekomst nog wel konden vervangen….precies! ­čśë

De kans is dus groot dat wij over een tijdje toch voor een andere douche gaan die wat meer water geeft. Dan is het kleurverschil met de thermostaatkraan natuurlijk wel zichtbaar, maar daar stoor ik mij niet aan. Het valt uiteindelijk ook wel mee denk ik.

Afzuigsysteem

Tja, dit was gewoon een gevalletje: dom handelen. Ik zal niet in detail treden maar het afzuigsysteem is doorgebrand. Op zich hebben we ook een kiepraampje die veel open staat, dus er wordt veel gelucht om schimmel te voorkomen. Maar in de winter is een afzuigsysteem wel prettig natuurlijk. Andries gaat hier na de zomer eens rustig naar kijken (of er iemand die er verstand van heeft naar laten kijken ;-))

Kraan

Verder is onze badkamer nog helemaal tiptop in orde en ben ik ontzettend tevreden. Maar als we dan toch bezig zijn met een paar aanpassingen qua sanitair wil ik wel graag de kraan in de keuken vervangen. Deze lekt al jaren en is het kalk is niet meer te verwijderen (nee zelfs niet met proWIN), deze is helemaal ingebeten. Dus wat mij betreft schaffen we meteen een nieuwe kraan voor de keuken aan. De kranen van Villeroy en Boch zijn prijzig maar z├│ ontzettend mooi! Daar wil ik best wel even voor sparen.

 

Ik blijf het heerlijk vinden om telkens wat te vernieuwen aan ons huis. Een muurtje verven, een kapot servies zoetjes aan vervangen, een nieuwe kraan….kleine dingen die het huis en interieur meteen weer mooier maken. Ik word er blij van! Nu eerst sparen voor de vloer, als die weer helemaal gemaakt en mooi is komen de andere dingen aan bod. Dus: hand op de knip!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge