Follow:
gezin, interieur, lifestyle, samenwerking

Je huis sfeervol maken met kunstplanten

Sinds we in ons nieuwe huis wonen ben ik veel meer bezig met interieur. Je wilt je nieuwe huis toch tot een sfeervol eigen plekje omtoveren. Iets waar ik amper naar omkeek in ons oude huis is ‘groen’ in huis. Alles ging dood, en ik vond het ook niet zo belangrijk. Wanneer je nu ons huis binnenloopt zie je veel meer groen. Ik ben echt verliefd geworden op de sfeer die het uitstraalt. En die pubers van mij trekken deze stijl door naar hun eigen slaapkamer. Nou zijn zij niet heel erg consequent in het onderhouden van levende planten, maar dat geeft niets! Tegenwoordig heb je namelijk ook prachtige kunstplanten. Ideaal!

Onze woonkamer

Aankomende week komen, als het goed is, onze allerlaatste meubels. Door Corona heeft dit ontzettende vertraging opgelopen helaas. Zo wachten wij nog op een prachtige buffetkast die tegen onze muur komt te staan.

Tegen deze muur komt deze prachtige kast te staan.

Daarnaast wil ik nog een prachtige wat grotere plant. Ik heb al zitten kijken bij de ruime collectie aan kunstbomen bij Maxifleur, omdat ik amper kan zien dat het nep is en het geen onderhoud vergt. En een combinatie van echte planten en kunstplanten is natuurlijk prima! Ik heb al een paar prachtige exemplaren gezien die een echte eyecatcher zouden zijn in de woonkamer.

Je ziet toch amper dat het nep is? Ik vind deze grotere planten er echt prachtig uitzien.

Slaapkamers

Amy en Fenna hebben hier in het nieuwe huis beide een flinke slaapkamer. Ze kregen tijdens het verhuizen ieder een bedrag om het helemaal naar hun zin te maken. Maar ze zijn nog steeds niet helemaal klaar met het sfeervol maken van hun kamer. Fenna heeft al een paar gezellige hoekjes met nep plantjes in haar kamer. En dat geeft absoluut een hoop sfeer aan het geheel!

Bij de ladder wil Fenna eigenlijk nog een iets grotere kunstplant die echt in het oog springt. Een kunst buxus zou echt een prachtige toevoeging zijn!

Ze heeft de ruimte ervoor, dus waarom niet? Ik vind dit trouwens ook geweldige planten om in onze voortuin te zetten bij de deur. De voortuin is nog niet aangepakt en we zijn er nog niet uit wat we precies willen. Of wellicht leuk in onze hal? Zoals je kunt lezen heb ik nog een hoop ideetjes.

Amy mist ook nog wat groen in haar kamer. Ze heeft wel ideetjes, en stukje bij beetje wordt het steeds warmer en sfeervoller. Maar een mooie wat grotere kunstplant zou in haar Engelse kamer absoluut niet misstaan.

Geen onderhoud

Bij mij gingen alle planten in het verleden altijd dood. Ik vergat ze water te geven, zette ze op verkeerde plekken in huis waardoor ze dood gingen… Inmiddels heb ik een paar prachtige echte planten in huis en doe ik mijn uiterste best om deze goed te verzorgen. Maar ik beken dat ik ook van gemak hou en de echte planten dus afwissel met nep. Dit zorgt ervoor dat ik niet al teveel werk heb aan het verzorgen van al dat mooie sfeervolle groen in huis en ik er optimaal van kan genieten! Want hoe meer groen in huis, hoe blijer ik word 😉

Nooit geweten ook dat er ook kunst hortensia’s waren, haha. Zo leer je nog eens wat!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge