Follow:
lifestyle

Tips om je woonkamer gezellig te maken

Sinds ongeveer een half jaar ben ik flink aan het puinruimen. Minimalistischer leven, ons huis opknappen ( grote en kleine verbouwingen en aanpassingen ) en vooral héél veel spullen wegdoen. Ik merk dat dit mij een hoop rust geeft en ook meer ruimte creëert. En vooral dat laatste is erg handig in een niet al te groot huis. 😉

In onze woonkamer is niet heel veel ruimte. Als ik foto’s en filmpjes van een aantal jaren geleden bekijk zie ik vooral spullen, heel veel spullen. Hier ben ik al een flinke tijd mee bezig om dat te minimaliseren. Ook sfeer creëren door gezellige hoekjes houdt mij bezig. In het voorjaar was mijn project: de kast verven. Door deze in een mooie warme kleur te verven kreeg ik al een echte eyecatcher in de kamer. Soms kan je bij de Kringloop hele leuke meubeltjes krijgen die je met een leuk verfje kan omtoveren tot een sfeervol meubelstuk voor in je huis!

Planten, tja, ik heb er geen gevoel voor. Hoe lief ik ook voor ze probeer te zijn, ze houden het niet heel lang bij mij uit. Maar ik geef niet op! Ik zag op een site met advies over wooninspiratie een gaaf iets! Een kweekbak! Ik ga mij hier in het voorjaar toch écht op focussen, want ik vind het toch gaaf.

Ik vind groen in huis namelijk ontzettend sfeervol. En wie weet, hoe meer ik oefen hoe meer de plantjes van mij gaan houden en wat langer in leven blijven. 😉

Gezellige hoekjes

Mijn moeder heeft een tijdje geleden het boek Hygge gekocht. In dit boek heeft zij tips gelezen om je huis ‘huiselijk’ te maken. Een tip die zij al snel heeft opgevolgd is het maken van gezellige hoekjes in je woonkamer. Ik vind kaarsjes en een mooie vaas in een hoekje altijd al heel sfeervol. Waar ik mij de laatste tijd erg naartoe vind neigen zijn natuurlijk materialen, zoals beton.

Kijk hoe gaaf deze vaas van beton is! En nog leuker is dat je hem zelf kunt maken! ( check hier ). En items die je zelf hebt gemaakt voor je interieur zijn natuurlijk ook veel leuker dan dat je ze kant en klaar in de winkel koopt toch?

In deze periode van het jaar vind ik dat je woonkamer al heel snel gezellig te maken is met kaarsen. Ik ben helaas door mijn Yankee Candle voorraad heen, dus die heb ik al op mijn verlanglijstje gezet. Maar tot die tijd gebruik ik leuke andere alternatieven.

En binnenkort zetten we de kerstboom op! Niet heel minimalistisch, maar absoluut gezellig en sfeervol!

Hoe maak jij je woonkamer gezellig?

Liefs Hilde

** Samenwerking ** Dit artikel bevat affiliatelinks **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply chucky1012

  Fijne tips!
  Mooie plantenbak.

  Fijne dag Xoxo

  december 5, 2017 at 06:31
 • Reply Nicole Orriëns

  Bij mij spelen boeken een belangrijke rol. Een kast vol boeken vind ik gezellig. En we hebben een houtkachel!

  december 5, 2017 at 09:26
  • Reply hillybillybeauty

   Vind ik ook heel gezellig! In mijn kast in de woonkamer staan ook groepjes met boeken, tussen het servies door. Boven ligt de rest van de boekenvoorraad. Als ik ooit een heel groot huis zou hebben, dan wil ik graag een eigen bibliotheek! haha

   december 5, 2017 at 09:27
 • Reply Jouvence

  Mooi die kast! Dat van die planten kan ik me helemaal in vinden, bij mij gaan ze ook altijd dood..

  december 5, 2017 at 11:46
 • Reply Nienke

  Wat een leuk artikel! Vooral in december is het altijd zo gezellig met lichtjes en kerstdecoratie. Wij zijn gisteren begonnen en we zijn al aardig ver.

  december 5, 2017 at 12:41
 • Reply Fabienne, Enjoyyourownbeauty

  Wat een leuk artikel en mooie foto’s!

  Liefs
  x

  december 6, 2017 at 17:22
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge