Follow:
samenwerking, tuin

Waarom ligbedden niet in jouw tuin mogen ontbreken deze zomer

Zie jij jezelf ook al heerlijk liggen met een boek in het zonnetje? Ik wel hoor! Terwijl ik dit schrijf vallen de sneeuwvlokken nog uit de lucht, maar ik voel dat de lente in aantocht is. We hebben al een klein voorproefje gehad afgelopen week, en ook toen vond ik het heerlijk om lekker in de tuin te ontspannen. Toen wij vorig jaar mei in dit huis (inclusief grotere tuin en dakterras) trokken, hebben we ons nog niet heel erg bezig gehouden met tuinmeubels. Maar daar komt dit jaar wel verandering in!

Een heerlijk comfortabel ligbed

Kijk, we hebben een heerlijk zitje in de tuin onder een afdakje. Maar wanneer ik mijzelf zo neerstrijk als op de foto kan er nog maar één persoon links van mij zitten. Dat wordt dus ruzie! Wanneer er verder niemand thuis is kan ik mijzelf dit plekje prima toe eigenen, maar helaas ben ik door de lockdown nog maar zelden alleen thuis 😉

Daarom ben ik al flink aan het rondkijken voor een extra tuinset voor op het dakterras en een heerlijk ligbed voor extra in de tuin. We hebben de ruimte ervoor en een ligbed kan je ook weer makkelijk verplaatsen. Wil je juist in de schaduw met een boek op het ligbed liggen, of wil je in de volle zon even een kleurtje opdoen, dat kan allemaal! Het zitje onder het afdakje ga je niet elke keer door de tuin slepen natuurlijk 😉

Comfort

Zoals ik hierboven al beschreef is voor mij een groot voordeel van een ligbed in de tuin, het comfort. Heerlijk met de benen omhoog, een steun in je rug en ontspannen.

Het fijne aan een ligbed vind ik vooral dat je het precies zo kan verstellen naar je eigen wensen. Wil je een beetje rechtop, dan verstel je gewoon het bed tot de juiste stand. Veel ligbedden hebben ook een ergonomische vormgeving wat weer zorgt voor een ontspannen houding. Hierdoor ervaar je optimale rust en krijg je geen last van je lichaam omdat je geen juiste houding kunt vinden. Zet mij op zo’n ligbed, boekje erbij en wat te drinken en je hoort mij uren niet meer! (wanneer mag ik?! ;-))

Flexibel

Kijk, dit plaatje vond ik online. Super leuk en romantisch natuurlijk, maar totaal niet praktisch.

Een ligbed is juist een fijne keus omdat het zo flexibel is. De meeste ligbedden zijn verrijdbaar, verplaatsbaar of inklapbaar. Hierdoor kan je ze op de perfecte plek in je tuin of op je dakterras neerzetten. Verplaatst de zon zich gedurende de dag? Geen probleem, even je ligbed een stukje verrijden en je hebt weer de beste plek!

Uitstraling

Daarnaast vind ik het ook gewoon super gaaf staan. Op ons dakterras, waar de zon al in de ochtend heerlijk schijnt, staat nu alleen nog maar een wasrek. Dit jaar moet daar nog een leuke tuinset komen. We zitten er over te denken om gewoon twee ligbedden te plaatsen met een tafeltje. Perfect! Heerlijk nog even aan het einde van een warme zomeravond met een drankje en een boek afkoelen op zo’n ligbed. Een paar mooie planten er nog bij en mijn paradijsje is klaar 😉

Even leuk aankleden met wat kussens van Zebbz en het is helemaal af. Ik ben trouwens verliefd op deze kussens, en ik zie het al helemaal voor me in combinatie met een heerlijk ligbed (die ik overigens wel zal moeten claimen binnen het gezin, want ik gok dat er meer kapers op de kust zijn ;-)).

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge