Follow:
beauty, samenwerking

Wel of niet ooglaseren?

Bij ons in de familie is dit een onderwerp wat al geregeld voorbij gekomen is. Aan beide kanten hebben wij heel veel brildragers in de familie. Ook Andries draagt standaard een bril of lenzen, en ik ben sinds 2 jaar aan een bril bij het televisie kijken en auto rijden. Twee familieleden (van Andries’ kant) hebben inmiddels hun ogen laten laseren en bij mijn kant zijn er ook een aantal die het overwegen. Maar waar moet je nou op letten als je je ogen wilt laten laseren?

Kostenplaatje

Wat mij opviel toen ik voor Andries eens aan het rondneuzen was online, zijn de verschil in kosten. Ik denk al snel dat de meest goedkope behandelingen ook meteen niet van kwaliteit zijn. Dit is natuurlijk niet op feiten gebaseerd. Kijk vooral veel rond, lees reviews online en vraag eens in je omgeving of er ervaringen zijn met klinieken. Goedkoop ooglaseren moet dan vast lukken!

Prijzen kunnen variëren van 650 euro tot 1300 per oog. Afhankelijk van de kliniek, extra’s die erbij komen kijken etc. Er zijn een aantal zorgverzekeringen die een deel vergoeden. Ook hiervoor kan je op internet al heel veel informatie vinden.

Waarom ooglaseren?

Mijn zwager was de eerste in de familie die dit heeft laten doen. Als ik mij goed herinner al een jaar of 4 geleden. Hij had een vrij hoge sterkte en had erg veel last bij het dragen van lenzen. Een bril was met zijn werk geen optie dus kwam hij al snel uit op ooglaseren. Hij vond de behandeling zelf reuze meevallen. Ook mijn schoonmoeder, die het vorig jaar heeft laten doen, vond het reuze meevallen. Beide antwoorden: “Dit had ik veel eerder moeten doen!”.

Het enige vervelende wat ze beiden hebben ervaren was het irritante gevoel aan de ogen wat aanhield tot een aantal dagen na de behandeling. Mijn zwager omschreef het alsof er heel veel zandkorreltjes in je ogen zitten. Maar de nadelen van het laseren wegen bij lange na niet op tegen de vele voordelen! Er zijn mensen die zelfs beter zien na de behandeling!

Ervaring

Door familieleden met ervaring is de stap natuurlijk sneller gemaakt dan wanneer je deze ervaringen niet om je heen hebt. Op internet zijn diverse fora waar mensen hun ervaringen delen. Dus als je nieuwsgierig bent, check online! Zowel mijn vader als Andries overwegen beide hun ogen te laten laseren. Andries heeft met het vele sporten altijd ‘gedoe’ met het wisselen van lenzen en bril. Hij wil gewoon het gemak van verlost te zijn van lenzen en brillen. Ook mijn vader, die erg last heeft van droge ogen, heeft het steeds vaker over ooglaseren. Ik gok dat beide over niet al te lange tijd aan het avontuur gaan beginnen.

Mijn ogen zijn op dit moment nog erg goed. Alleen als ik moe ben, of in de avond tv kijk, merk ik dat mijn zicht minder wordt. Mocht het verslechteren in de loop der tijd, dan zal ik zeker overwegen om mijn ogen te laten laseren!

Heb jij ervaring met ooglaseren?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply chucky1012

  Zeer interessant…..
  Dit lijkt een soort trend…..
  Ik ben al jarenlang brildragend en heb er nooit aan gedacht…..
  Succes met het maken van een beslissing….

  Xoxo

  december 28, 2017 at 06:11
 • Reply De Vlaminck Elke

  Ik droeg zonder problemen 20 jaar lenzen, tot ik ze plots niet meer kon dragen : de ene ontsteking na de andere . De prijs houdt me tegen en ook wat het onbekende: ik ken heel weinig mensen die het al deden.
  groeten
  Elke

  december 28, 2017 at 09:39
 • Reply Sharon Smith

  Oh My Goodnessss!
  Very very helpful and interesting post dear.
  Thanks for sharing..keep it up.
  Sharon Smith onlangs geplaatst…Experiment 2: Comparison of Facebook Adverts – Valuable vs. Useless trafficMy Profile

  december 28, 2017 at 19:11
 • Reply Maxime

  Mijn bonus papa heeft het ook gedaan, en nog geen dag spijt gehad. Zelf draag ik altijd brillen, en heb ik echt een brillen gezicht gekregen. Voorlopig denk ik er nog helemaal niet over na.

  december 29, 2017 at 20:56
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge