Follow:
budget, samenwerking

Aandachtspunten bij het kiezen van een zorgverzekering

Aan het einde van het jaar heb jij de mogelijkheid om te veranderen van zorgverzekering. En wanneer jij je zorgverzekering 2021 gaat uitkiezen, is het slim om niet zomaar voor de eerste en de beste zorgverzekering te kiezen. Want je wilt natuurlijk de beste zorg, maar ook voor een goede prijs. Onder andere door vergelijken wordt het maken van de beste keuze een stuk makkelijker. Er zijn een aantal aandachtspunten die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een zorgverzekering 2021, en die vind je hier!

Aandachtspunten bij het kiezen van een zorgverzekering

1: Kijk naar je eigen zorgwensen en het zorgaanbod

Het is belangrijk om je niet blind te staren op de hoogte van de premie. Het is vooral belangrijk om eerst goed te kijken naar je eigen zorgwensen. Met een basisverzekering ben je in ieder geval verzekerd van noodzakelijke zorg. Met aanvullende verzekeringen kun je voor extra dekkingen kiezen. Vergelijk verschillende zorgverzekeringen op het zorgaanbod: waar kun je allemaal terecht? Het is wel zo prettig om te weten dat je naar jouw eigen ziekenhuis kunt wanneer je iets overkomt.

2: Niet teveel premie betalen

De premie is ook een belangrijk punt om naar te kijken. Hoewel de basisverzekering voor iedereen hetzelfde is, kunnen de kosten per verzekeraar verschillen. Dit komt onder andere door de afspraken die zijn gemaakt met de zorgverleners. Het is goed om hier wat beter naar te kijken zodat je weet wat je krijgt voor je geld. Op basis hiervan kun je bepalen welke zorgverzekering voor jou goed is: afhankelijk van hoeveel premie je betaalt.

3: Bekijk altijd de voorwaarden van aanvullende verzekeringen

Wil je je aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld voor de fysio of alternatieve geneeswijzen. Kijk dan altijd goed naar de voorwaarden bij diverse verzekeraars. Sommige verzekeraars vergoeden maar een klein gedeelte van de kosten of verzekeren wel alles maar tot een maximumbedrag. In sommige gevallen is het dan ook slimmer om geen aanvullende verzekering aan te schaffen.

4: Kortingen en welkomstcadeau’s

Tot slot kan het slim zijn om op zoek te gaan naar een verzekeraar waarbij je korting krijgt op de premie of waarbij je een aantrekkelijk welkomstcadeau krijgt. Dit zijn zeker redenen om een verzekeraar te kiezen, maar staar je hier niet blind op. Het zorgaanbod en de kwaliteit van de zorg is belangrijker en moeten op de eerste plaats staan.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge