Follow:
gezin, lifestyle

Nooit meer onduidelijkheid met de nieuwe familyplanner van Purpuz

‘Schat, wanneer moest jij ook alweer werken deze week?’, ‘Mam, kan jij mij dinsdag naar hockey brengen?’ En ik kan nog wel even doorgaan met dit soort vragen die mij soms om de oren vliegen. Er zijn een hoop veranderingen sinds september hier in huis en het is soms even puzzelen. Wie doet de boodschappen? Wie kan Thomas naar school brengen en uit school halen? Kan ik de auto pakken naar het werk of is die nodig voor hockeytrainingen? Op dit moment sturen wij roosters en afspraken in onze ‘gezins-app’, maar ik heb al gemerkt dat dat eigenlijk niet werkt. Gelukkig is er de nieuwe ‘Familyplanner’ van Purpuz! Hierin kunnen we zoveel noteren dat het duidelijkheid en structuur geeft. Kijk, dat hadden we net nodig!

Familyplanner van Purpuz

Sinds september heb ik een parttime baan bij boekhandel Paagman. Hierdoor zijn er wat taken op mijn man zijn schouders gekomen. Ook is onze oudste dochter Amy begonnen met 2 avonden werken bij de Etos. Dan hebben we nog flink wat avonden sporten van de kinderen, wedstrijden en het onregelmatige rooster van Andries. Kortom, af en toe is het chaos! Zo is het al een keer voorgekomen dat ik op zaterdag aan het werk was, Andries iets had van hockey en de kinderen thuis zaten zonder avondeten…hahaha (is goed gekomen hoor ;-)).

Ik ben zelf al een fan van lijstjes en overzicht, deze Familyplanner klonk mij dan ook als muziek in de oren!

“Deze Familieplanner is dé plek voor Handige lijstjes, to-do’s, het eten, verjaardagen, afspraken en tijd voor elkaar.”

Door de XL grootte en de handige lijstjes krijg je een beter overzicht op je week. Je hebt genoeg ruimte om in te vullen wanneer iemand moet werken, wanneer er sporten zijn, afspraken en belangrijke informatie die niet vergeten mag worden. Iedereen in het gezin kan de planner raadplegen om te kijken wat er die dag gepland staat.

+ Weekplanner XL, 25 % extra ruimte  :  ja
+ Wekelijks handige lijstjes  :  ja

Verjaardagskalender 2021  :  ja
+ Maanstanden 2021 : ja

+ Duidelijk jaaroverzicht 2021  :  ja
+ Praktische maandoverzichten  :  ja
+ Leuke quotes en uitdagingen  :  ja
+ Meer ruimte voor notities  :  ja

De Planner is gemaakt met oog voor kwaliteit, de natuur en het hele gezin.

Minimalistisch

De planner heeft een minimalistische uitstraling zodat je helemaal ‘los kan gaan’ met markers en stickers om de planner naar jou smaak in te delen. Zo zal ik dmv leuke stickers de planner gaan indelen.

Per week heb je een super handig overzicht om alles te noteren.

De bovenkant is heel handig om huishoudelijke notities te maken. Elke dag kan je noteren wat er op het menu staat als avondeten. Hier ben ik alleen al SUPER blij mee, dan hoef ik niet meer elke dag de vraag ‘Wat eten we vanavond’ uit meerdere monden te horen ;-). Verder kan je boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, huishoudelijke taken, notities en afspraken noteren. Heel uitgebreid dus!

Aan de onderkant heb je de mogelijkheid om per persoon (tot een max. van 5) te noteren wat diegene die dag aan afspraken en taken heeft. Zo kan ik bij elk kind de schooltijden invullen (die wisselen bij de oudste 2 nogal), bijbaantjes, oppas afspraken en speelafspraakjes kan er allemaal in genoteerd worden. Voor Andries en mijzelf kunnen de werkroosters ingevuld worden, wie er moet koken etc etc. Een super duidelijk overzicht met genoeg ruimte voor elke dag.

We hebben vier categorieën opgenomen om laagdrempelig het gesprek met elkaar aan te gaan, te leren plannen en het familiegevoel te bevorderen.

Wij geloven namelijk dat het goed is om kinderen zo vroeg mogelijk bij plannen en het huishouden te betrekken. Kunnen plannen en organiseren geeft ze rust, overzicht en helpt ze verder met school. Jong geleerd is immers oud gedaan. De vier categorieën zijn:

1.  Family Goal

Hier kan je wekelijks met elkaar een klein doel stellen. De manier om laagdrempelig kleine verbeteringen en suggesties te bespreken, zodat zaken binnen het gezin nog fijner verlopen.

2.  Uitdaging van de week

Wekelijks iets gezelligs om met elkaar te doen. De manier om meer verbinding te krijgen en iedereen bij de planner te betrekken.

3.  Best Moment

Hier kan je de leukste, grappigste of memorabelste momenten van de week opschrijven. Leuk voor later.

4.  Week’s score

Reflecteer met elkaar op de week en maak meteen een plan voor de volgende week.

Papiersoort

De planner is gemaakt van 120 grams Virgin White papier. Het premium Scandinavisch papier is FSC-gecertificeerd en uncoated. Het papier glanst niet en je kan er heel makkelijk op schrijven, kleuren en tekenen. Dit vind ik altijd wel een must met een planner. Niets is zo vervelend wanneer je pen niet lekker pakt op het papier.

Ook vind ik het fijn dat de planner half december begint. Dat is de meest chaotische periode van het jaar. Ik moet extra werken, Amy waarschijnlijk ook, boodschappen moeten tijdig worden gedaan etc etc. Ik kan dus niet wachten om al te beginnen met het invullen van de planner.

Bestellen

Ik kan mij voorstellen dat jij in je gezin deze familyplanner ook heel graag zou gebruiken. Je kan hem makkelijk bestellen bij Purpuz online. Voor €32,95 heb jij deze XL familyplanner in huis en kan je structuur en overzicht creëren in huis. Ideaal!

Wanneer ik de planner een tijdje in gebruik heb zal ik nog een keer een blog schrijven en wat foto’s plaatsen van mijn ingevulde planner 😉

Liefs Hilde

** Ik heb deze planner ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge