Follow:
boeken, review

Boekenreview: Die ene plek onder de zon – Nora Roberts

nora roberts

Mijn motto is eigenlijk altijd: als ik in een boek begin, lees ik het uit! Ook al is het boek toch niet zo goed als ik had verwacht, of kom ik er amper doorheen, ik zet door! Tot voor kort….Dit is het eerste boek dat ik écht niet kon uitlezen. Waarom niet? Ik vertel het in deze blog.

Achterflap

“Twee klassieke Nora Roberts-verhalen, geschreven met humor en vaart zoals alleen deze meesterverteller dat kan.

Verrukkelijke verrassing

Wanneer Nathan Powell uitgeput thuiskomt van een lange reis, wil hij niets liever dan in bad, zijn bed in duiken en slapen. Maar hij is de drempel nog niet over of hij voelt dat er iets mis is. Er zijn dingen verplaatst en er staat ineens een vaas met bloemen die hij er niet had neergezet. De grootste verrassing zit echter in het bad waar hij zo naar uitkeek: een onbekende vrouw…

Explosieve gevoelens

Architect Cody Johnson is een dromer, terwijl bouwkundig ingenieur Abra Wilson juist heel praktisch is. Wanneer ze samen moeten werken om een ontwerp van Cody uit te voeren, zijn de botsingen dan ook niet van de lucht. En als twee sterke karakters zo vaak botsen en er ook nog andere gevoelens mee beginnen te spelen, kan een explosie niet lang uitblijven…”

nora roberts

Het leek mij eigen heerlijk om een luchtige roman te lezen met twee verhalen. Lekkere korte verhalen waar ik voor mijn gevoel zo doorheen zou vliegen. Boy was I wrong.

Verrukkelijke verrassing

Het eerste verhaal ‘verrukkelijke verrassing’ heb ik wel uitgelezen, met pijn en moeite. Achteraf heel erg zonde van mijn tijd. In die tijd had ik een heel mooi ander boek kunnen lezen. Al na een paar hoofdstukken wist ik dat ik niet van dit boek zou gaan houden. Toch bleef ik doorlezen om te kijken of er wellicht een gigantische ommezwaai zou komen in het verhaal, tevergeefs. Ik heb wel wat delen overgeslagen van het boek, en zoals ik al had verwacht, heb ik daarmee niets gemist.

De twee hoofdpersonen in het eerste boek, Nathan en Jack (Jack is de vrouw, dit vond ik al erg verwarrend) zitten samen in één huis….en dat is wel zo’n beetje waar het boek over gaat. Jack vond ik een ongeloofwaardig hoofdpersoon. Zij was de belichaming van perfectie. Ze kon perfect koken, een boek schrijven, zag er perfect uit, altijd het zonnetje in huis, was naar Harvard geweest, had rechten gedaan en tig andere perfecte studies….yeah right.

En natuurlijk moest Nathan dan de tegenhanger zijn. Weliswaar perfect qua uiterlijk, maar somber, chagrijnig en totaal niet meegaand. Hoe voorspelbaar….

In het verhaal zitten korte verhaallijnen die nergens naartoe gaan en dus ook niet echt wat toevoegen aan het verhaal. En een plot? Nope…..ook niet echt. Helaas was dit boek voor mij dus geen ‘verrukkelijke verrassing’.

Explosieve gevoelens

Van dit boek heb ik ongeveer vier hoofdstukken gelezen. Toen ik mijzelf daar al doorheen moest worstelen en al vele ongeloofwaardige voorvallen voorgeschoteld kreeg, heb ik het er bij laten zitten. Cody (een vriend van Nathan uit het eerste deel) is een player die Abra wel ziet zitten als een lekker hapje. Toen was ik er wel klaar mee…

Helaas heeft dit boek van Nora Roberts mij niet weten te overtuigen. 1,5 ster

 

Informatie

Die ene plek onder de zon – Nora Roberts

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 384 pagina’s

ISBN: 9789402700916

Prijs: 15 euro

Verkrijgbaar bij de boekhandel of online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Mooie cover.
    Lijkt me een prachtig verhaal….

    december 23, 2018 at 20:36
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge