Follow:
boeken, review

Boekenreview: Samen – Julie Cohen

samen

Wat een geweldig cover heeft dit boek hè? Nadat ik het boek had gelezen vond ik de cover er ook perfect bij passen. Een roman die je raakt, dat kan ik je alvast verklappen. Ook de tekst op de cover zorgt ervoor dat je dit boek wil lezen. Het intrigeerde mij, wat zou de leugen zijn?

Achterflap

“Ik heb de brief die je me schreef. De woorden waarmee je eindigde, voordat je door de tuin liep, de zee in, weg bij mij.”

De achterflap tekst is minimaal, maar des te meer boeiend. Het verklapt niets en zorgt ervoor dat je eigenlijk geheel zonder kennis het boek in gaat.

samen

Het verhaal

Een bijzonder liefdesverhaal over Robbie en Emily, de twee hoofdpersonen. Het verhaal begint in het heden wanneer beide al op leeftijd zijn. Bij Robbie is Alzheimer geconstateerd en voordat hij erg verslechtert besluit hij bij Emily weg te gaan. Hij laat een brief op zijn kussen achter, loopt de tuin uit richting zee en komt nooit meer terug.

Het verhaal bestaat uit 5 delen en je gaat steeds verder terug in de tijd. Al heel snel in het begin wordt er vaak een verwijzing gemaakt naar ‘het geheim’ wat Robbie en Emily met zich meedragen en absoluut niet boven water mag komen.

Wat het geheim precies inhoudt blijft echt heel lang geheim voor de lezer. Gelukkig neemt na verloop van tijd het aantal verwijzingen naar dat geheim af. (op een gegeven moment weet je als lezer wel dat er een geheim is namelijk). Het steeds verder terug in de tijd gaan werkt voor de lezer prima. Je krijgt bij elke periode uit het leven van Robbie en Emily een steeds beter beeld van hun liefde voor elkaar en je ontmoet steeds meer personages. Door deze manier van schrijven kan het voor de auteur best lastig zijn om bepaalde spoilers uit de toekomst al te vroeg in het verhaal te laten voorkomen. Hierin heeft Julie Cohen geen steken laten vallen! Echt knap van de auteur.

Naarmate je dichter bij het plot komt voel je de spanning opgebouwd worden. De plottwist op het einde zag ik totaal niet aankomen en zet het hele liefdesverhaal wat je hebt gelezen in een ander daglicht. Ik bleef nog wel met bepaalde vragen zitten. Ook over bepaalde familiebanden, hoe deze zich later hebben ontwikkeld, maar die blijven een mysterie voor de lezer.

Julie Cohen heeft een prettige manier van schrijven. Karakters worden goed uitgediept en het verhaal wordt zeer sfeervol geschreven. Het boek is het herlezen waard. Zeker ook omdat je met wat meer voorkennis van het verhaal bepaalde delen uit het boek met een andere blik zal lezen.

samen

Een ontzettend knap geschreven verhaal wat boeit van begin tot einde. Het (her)lezen waard!

Informatie

Samen – Julie Cohen

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 368 pagina’s

ISBN: 9789026140761

Prijs: 19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Prachtige cover
  Klinkt zeer interessant.

  Xoxo

  december 20, 2018 at 07:37
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge