Follow:
boeken, kids

Mijn liefde voor Benjamin Lacombe

lacombe

Soms kan je verliefd worden op iemand zijn werk. Onlangs heb ik het te pakken gekregen hoor, de liefde voor het werk van Benjamin Lacombe. Ik heb zijn werk al vaker de afgelopen jaren voorbij zien komen en telkens raakte het mij. De schoonheid van zijn tekeningen is echt enorm. Het werd dan nu ook weleens tijd dat ik zijn werk zou gaan verzamelen. Zodat ik wanneer ik maar wil kan genieten van zijn prachtige illustraties. Mijn eerste boek is nu binnen en ik heb er al flink wat uurtjes doorheen gebladerd: De kleine heks van Sébastien Perez én natuurlijk Benjamin Lacombe.

Benjamin Lacombe

afbeelding van Clavis.com

Benjamin Lacombe studeerde grafische kunst en werd met zijn eerste boek (Cherry and Olive) al meteen ontzettend bekend. Te weten dat het hier ging om zijn eindproject van zijn opleiding maakt het sprookje nog eens extra mooi. Na dit boek heeft hij al heel veel boeken geïllustreerd en behoren zijn boeken tot ware kunstwerken.

De kleine heks

lacombe

Achterflap

“Op de zolder van haar grootmoeder vindt Liesbeth een vreemd en stoffig boek. Als ze het leest, ontdekt ze dat haar lieve grootmoeder Olga eigenlijk… een heks is. Ze kan het niet geloven. En er staan Liesbeth nog meer verrassingen te wachten”

Ik zal jullie verklappen dat ik dit boek niet heb gekocht voor het verhaal. Natuurlijk vind ik het leuk om het boek te lezen, maar het gaat mij echt om de illustraties. Die zijn zo mooi, zo puur en magisch, daar kan ik uren naar kijken. De illustraties zijn melancholisch en hebben soms niet eens woorden nodig om aan de lezer te laten zien wat ze uitstralen. Deze combinatie van tekst en beeld zijn zó sterk samen wat het verhaal zoveel meerwaarde geeft. Voor mij is dit ook echt een verzamelobject. De boeken die ik in de toekomst nog meer ga aanschaffen zijn wat mij betreft museumstukken. 😉

lacombe

lacombe

Andere titels

Op de officiële site van Benjamin Lacombe vind ik zes titels die vertaald zijn in het Nederlands. Maar via Bol.com komen er 11 hits tevoorschijn bij het zoeken (die direct leverbaar zijn). Ik vind het prima!

Een melodie van ijzer en staal

Madame butterfly

Ondine

Verliefde vlinders

Swinging Christmas

De tuin van de feeën

Frida

Carmen

Kattenstreken

Superhelden lusten geen spruitjes

En dan zijn er dus ook nog Engelstalige boeken verkrijgbaar. Al met al nog genoeg voor mij om te verzamelen en van te genieten! En alleen al door de illustraties krijgen de boeken van Benjamin Lacombe van mij standaard 5 sterren 😉

Heb jij ook een boeken-crush?

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge