Follow:
boeken, review

Mijn hele leven lang – Emma Anna

mijnhelelevenlang

Via Instagram zag ik een oproep voor boekenbloggers om een boek van auteur Emma Anna (pseudoniem) te recenseren. Dit leek mij natuurlijk super leuk en ik stuurde een berichtje. Aan het einde van de zomervakantie ontving ik het boek en inmiddels is het al even geleden dat ik hem uitgelezen heb. (ja ja, I know, ik lig gigantisch achter met het recenseren van gelezen boeken). De wrap up video waarin ik het boek bespreek is al online gekomen, en dan nu eindelijk de blog.

Achterflap

“Verliefd worden op een vriend. Dat komt wel vaker voor. Maar wat als die vriend ook de beste vriend is van je vader? Wat als die vriend toevallig je leraar is? En wat als hij achttien jaar ouder is, maar er is niemand anders met wie het zo goed klikt? Dat overkwam mij dus. Nu, bijna vier jaar later, blik ik terug op die vurige, intense en meest liefdevolle relatie. Na het nieuws dat ik van mijn moeder heb ontvangen, realiseer ik me dat ik misschien toch nog niet over hem heen ben..”

mijnhelelevenlang

Samenvatting

Hoofdpersoon Lynn is 19 jaar en zit in haar examenjaar. Eén van haar leerkrachten is Stephan, de beste vriend van haar vader en eigenlijk een soort oom voor Lynn. Sinds een tijdje voelt ze meer voor hem dan alleen de liefde voor hem als een soort oom. Als de familie van Lynn met Stephan een vakantie doorbrengt in Ierland, bij de ouders van Stephan, besluit Lynn niet langer haar gevoelens onder stoelen of banken te steken en uit ze tegenover Stephan. Het blijkt dat hij ook gevoelens voor Lynn heeft en dit bloeit op tot een “verboden” romance. Is hun relatie bestand tegen alle negatieve reacties die zij ongetwijfeld zullen krijgen?

Mijn persoonlijke mening

Als je als lezer je niet kan identificeren met een hoofdpersoon gaan bepaalde trekjes van zo’n personage je al gauw irriteren helaas. Ik had dit dus met Lynn. Ik vond haar als personage voor een jonge vrouw van 19 ontzettend onvolwassen. Het feit dat zij ook nog op de middelbare school zat maakt dit ook een beetje vreemd.

Hoe haar, in mijn ogen, onvolwassen houding het meest naar voren kwam was in het begin van haar relatie met Stephan. Als hij niet meteen op een berichtje van haar reageerde was ze meteen overbezorgd en twijfelde ze continue aan het feit of hij nog wel van haar hield. En dit kwam héél vaak in het boek voor. Zo leek ze in mijn ogen meer op een puber van 13/14 (die ik beide in huis heb ;-)), dan op een volwassen vrouw van 19 jaar. (mijn 14 jarige puber is hierin nog minder onzeker over dan personage Lynn ;-))

Nóg iets wat ik als ergernis niet opzij kon zetten was het veelvuldig gebruik van het werkwoord: giechelen. Voor mijn gevoel kwam dit werkwoord, in diverse vervoegingen, zó vaak voor dat ik het soms al op voorhand kon invullen bij een zin. Tijdens het maken van deze recensie heb ik het boek 4 keer willekeurig opengeslagen en op 2 pagina’s kon ik het woord al direct aanwijzen. En als je je wellicht al niet echt in een verhaal voelt groeien gaat dit soort ergernissen de kop opsteken wellicht.

Een laatste punt, en dit is wellicht heel persoonlijk, is dat ik worldbuilding mistte. Zo gaat Lynn met Stephan en familie naar Ierland voor een vakantie. Ik had graag veel meer details willen lezen over de omgeving, de natuur en het (grote) huis waar zij tijdens hun verblijf logeerde. Sommige scènes speelde zich af in een soort familiekeuken. Ik had daar graag veel meer details over willen lezen zodat ik die keuken in mijn verbeelding kon zien. Op die manier raak ik ook veel meer in een verhaal en pakt een verhaal mij meer.

Het verhaal op zich leest heel makkelijk en de pikante seks scènes zijn niet overdreven veel aanwezig. De plotwending op het einde vond ik sterk en dat maakt dat ik het boek tóch nog 2,5 ster heb gegeven. De punten die ik minder vond zijn prima te verbeteren en ik heb vernomen dat het volgende boek van Emma Anna beter zou zijn dan dit boek. Ik ben dus zeker niet van mening dat ik nooit meer een boek van haar zal lezen, maar dit boek is voor mij helaas geen topper gebleken.

Informatie

Mijn hele leven lang – Emma Anna

Uitgegeven in eigen beheer

Paperback, 294 pagina’s

ISBN (E-book): 9789463673754

Prijs (E-book): 5,90

Verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

Het boek zelf is inmiddels met een andere cover beschikbaar:

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Prachtige cover

    Happy Friday

    januari 4, 2019 at 07:06
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge