Follow:
boeken

Boekenreview: Drakendal – Scarlett Thomas

drakendal

Toen ik dit boek in de ECI gids zag was ik meteen geboeid. De cover is echt zo ontzettend mooi en magisch, dat boek wilde ik lezen! Ook de tekst bovenaan het boek: “Drakendal is een avontuur over magie. Voor de fans van Harry Potter” is pakkend. Ik bestelde het boek en heb het gelezen. Is het werkelijk te vergelijken met Harry Potter?

Drakendal

De cover is perfect. Daar ben ik echt verliefd op.

Tekst op achterflap

Wanneer haar grootvader overlijdt, erft Fee zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander.

Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden, met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak..

De tekst op de achterflap vond ik ook interessant. Een hoop magische elementen en daar hou ik van! Het boek is makkelijk te lezen en kan zeker door kinderen vanaf een jaar of 11 al gelezen worden.

Maar……ik kan er niets aan doen, ik heb toch wat dingen die mij stoorde. Zo had ik het idee dat de schrijfster zóveel ‘dingen’ wilde behandelen in het verhaal dat het soms een beetje afgeraffeld werd. Ik kan niet in teveel details treden ivm spoilers, maar even een voorbeeld.

In het boek moet Fee een draak verslaan. De aanloop naar deze gebeurtenis toe, wie die draak is, wat hij doet, wordt uitgebreid verteld. Maar het moment suprême is echt een heel slap stuk in het boek. Zo zonde! Hier had veel meer uitgehaald kunnen worden. Voor mijn gevoel reageerde de draak ook onrealistisch (voor zover een draak überhaupt realistisch is natuurlijk ;-)) Overigens deed mij dit hele voorval erg veel denken aan Harry Potter en de Vuurbeker, met alle opdrachten die volbracht moeten worden. Maar dat terzijde. En zo was het met meer stukken in het boek. Veel te veel informatie die niet altijd relevant was. Het had wat mij betreft beter gedoseerd kunnen worden om het boek veel interessanter en mysterieuzer te maken.

Grappiger en cooler dan wie dan ook op Zweinstein?

Dit staat werkelijk op de achterkant van het boek! Nonsens! Geen enkele hoofdpersoon in Drakendal heeft mij op enig moment aan het (glim)lachen gekregen tijdens het lezen. Er kwam voor mijn gevoel ook niet echt humor aan bod. De kenners van Harry Potter weten dat dit juist de boeken van Harry Potter zo uniek maakt! De humor die erin voorkomt. De persoon die die quote heeft gebruikt snapt het volgens mij niet helemaal…haha.

Drakendal

Tijdens het lezen heb ik toch de neiging om bepaalde gebeurtenissen te vergelijken met Harry Potter, Twilight en de Hongerspelen, ik kan er niks aan doen. Het stoorde mij overigens niet hoor, dat is wel vaker met boeken in hetzelfde genre natuurlijk.

Verder vond ik het boek best aardig, en ben ik wel nieuwsgierig naar een tweede deel. Wellicht dat het verhaal dan iets minder ‘gejaagd’ zal zijn qua informatie en de spannende stukken iets meer interessanter zullen worden. Drakendal vond ik best een aardig boek, maar het kan in mijn ogen niet tippen aan Harry Potter.

Ik heb dit boek 4 sterren gegeven. Ik twijfelde tussen 3 en 4, maar door de prachtige kaft, en de potentie die ik wel zie in het verhaal, een positieve 4 sterren.

Drakendal is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 14,99.

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliatelinks **

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Klinkt goed en fijne review!
  Mooie cover.
  De TB dress staat je zo mooi….

  Xoxo

  december 21, 2017 at 06:27
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge