Follow:
kids

Lekker puzzelen tijdens de wintermaanden met Ravensburger!

ravensburger

Winter, kou, kaarsjes, kopje thee en gezelligheid. Allemaal woorden die ik associeer met deze periode van het jaar. Om te voorkomen dat mijn kids alleen maar voor de tv hangen of op hun mobiel gluren probeer ik altijd leuke activiteiten te bedenken tijdens deze periode van het jaar. En laat ik nou net een super leuke puzzel ontvangen! Ik kan jullie vertellen, een schot in de roos!

ravensburger

Puzzelen heeft wellicht een stoffig imago gekregen door de supersnelle tijd waarin wij leven. Jammer! Ik heb nu namelijk gemerkt dat het ontzettend positief werkt. Vooral Amy, die geen lezer is, heeft vaak de neiging om op de bank te hangen met haar mobiel. Ik heb gemerkt dat puzzelen haar wél interesseert en ze heeft dan ook bijna de hele puzzel in haar eentje gemaakt! Geconcentreerd, ontspannen en volledig in haar element heeft ze uren aan de puzzel gewerkt. Ook samen aan de puzzel werken was ontzettend leuk en gezellig.

ravensburger

Amy zei ook dat ze er ontzettend van genoot en er heel rustig van werd. Ik denk dat kinderen tegenwoordig die rust heel goed kunnen gebruiken. Drukte door school, sociale activiteiten en de constante informatie die via de mobiele telefoon binnenkomt geeft aardig wat stress is gebleken uit onderzoeken. Nou, ik heb de oplossing! Laat ze eens lekker puzzelen!

ravensburger

Inmiddels is de puzzel van 1000 stukjes af en Amy baalde daar eigenlijk best van. Ze had nog graag langer aan de puzzel willen werken. Gelukkig is dat handig met een puzzel, je haalt hem uit elkaar en begint opnieuw. 😉

Fenna, die in het begin aangaf er geen geduld voor te hebben, heeft uiteindelijk ook zeker een paar uur aan de puzzel gewerkt met Amy. Zó leuk om te zien! Ik denk dat er onder de kerstboom nóg wel een leuke puzzel zal komen voor het gezin. Liever uren aan tafel puzzelen dan uren doelloos YouTube filmpjes kijken toch?

Deze gave Ravensburger Disney puzzel is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 14,95.

Maak jij weleens een puzzel?

Liefs Hilde

** Ik heb deze puzzel ontvangen ter review ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Mooie puzzel!
  Leuk om er uren mee bezig te zijn.

  Fijne feestdagen

  december 22, 2017 at 06:07
 • Reply Ellen

  hee Hilde,

  Bij ons in dekfamilie is puzzelen een echte winterbezigheid! Ik koop minstens 4 puzzels elke winter. Soms nieuw en ook vaak bij de kringloop. Ik word er ook rustig van en mijn hoofd wordt leeg. Dit heeft mij erg geholpen bij mijn depressie vorig jaar! Toen heb ik de ene na de andere puzzel gemaakt!
  Groetjes
  Ellen

  december 30, 2017 at 19:06
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge