Follow:
boeken, review

Boekenreview: Een leven na jou – Jojo Moyes (spoilers tov deel 1)

Na het lezen van Voor Jou wilde ik al vrij snel het vervolg lezen. Een leven na jou kocht ik dan ook al tegelijk met Voor jou. De knalroze cover vind ik ontzettend gaaf. (als ik het kleine plaatje op de cover zie, waarschijnlijk van hoe de covers voorheen waren, ben ik blij met de verandering. Bij deze cover krijg ik geen Boeketreeks-gevoel). In Een leven na Jou lees je hoe het met Louisa Clark verder gaat, na het verlies van Will. Iets waar ik ontzettend benieuwd naar was.

Achterflap

“Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Louisa Clark niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt tijdelijk bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. Kan Lou zichzelf opnieuw uitvinden?”

Al na het lezen van een paar bladzijdes merk je hoe moeilijk Lou het heeft na het overlijden van Will. Haar leven lijkt doelloos. Haar werk geeft geen voldoening (maar ze accepteert het maar), haar nieuwe appartement is onpersoonlijk en ze lijkt haar leven te draaien op de automatische (saaie) piloot. Niet zoals Will het had gewild voor haar!

Door een heftig ongeluk komt ze weer thuis te wonen. De periode van vóór Will verschijnt weer op haar netvlies en ze beseft dat ze totaal niet uit het leven haalt wat Will zo graag voor haar voor ogen had.

Door een paar bijzondere gebeurtenissen in haar leven, die zich plotseling voordoen, krijgt Lou steeds meer het gevoel dat haar leven weer een doel krijgt. Ze moet door!

Door wekelijks naar een rouwverwerkingsgroep te gaan lijkt Lou wat losser te komen. Ze krijgt wat meer sociale contacten en ontmoet hierdoor ook Sam, de grote stoere ambulancebroeder die blijkbaar dezelfde lieve man is die haar na haar ongeluk in de kreukels naar het ziekenhuis had gebracht.

Langzamerhand komt Lou weer een beetje op gang. Ze heeft een belangrijke taak erbij gekregen door de onverwachte gast die bij haar op de stoep stond, en staat alweer een klein beetje open voor de liefde.

Het is zeker aan te raden om deel 1 eerst te lezen voordat je aan dit deel begint. Op deze manier leer je de personages elk deel steeds meer kennen en wordt het als het ware een bekende familie voor je. Je begrijpt de gevoelens van Lou veel beter en daarmee ook haar beslissingen.

Een leven na jou is een ontzettend mooi en leuk vervolg op Voor jou. Het boek bevat weer een goede dosis humor, liefde en emotie. Ik moet eerlijk toegeven dat niet alleen Louisa Will mist, ik miste Will ook wel een beetje in dit boek. De spanning die er tussen Lou en Will was was gewoon heerlijk om te lezen. Tóch heb ik ontzettend genoten van dit tweede deel en beloon het daarom met 4 dikverdiende sterren!

Informatie

Een leven na jou – Jojo Moyes

Paperback, 400 pagina’s

Uitgeverij de Fontein

ISBN: 9789026145544

Prijs: 10 euro

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

**Dit artikel bevat een affiliate link**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Lijkt me zo fijn om te lezen 😉
    Ik heb hier ook een boek van haar.

    juni 22, 2018 at 10:36
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge