Follow:
boeken, review

Boekenreview: Voor jou – Jojo Moyes

Jojo Moyes

Een tijdje geleden ontving ik van Uitgeverij de Fontein het derde boek van Jojo Moyes. Persoonlijk vind ik het dan fijn om eerst de eerder verschenen delen te lezen, dus besloot ik mijzelf te verwennen en de eerste 2 delen aan te schaffen. ‘Voor Jou’ is het eerst verschenen deel in deze roman-reeks. Ik kan alvast verklappen dat je een flink pak zakdoeken bij de hand moet houden bij dit boek.

Jojo Moyes

Achterflap

“Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Lou alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?”

Wow, in één woord wow! Wat heb ik genoten van dit boek. Een boek wat je aan het denken zet, je ontroert en laat lachen. Eén levensles die je meekrijgt na het lezen van dit boek; geniet van de kleine dingen in het leven, het kan zomaar voorbij zijn.

Je leest het boek voornamelijk vanuit Lou haar perspectief. Je leest haar gevoelens, gedachten en krijgt daardoor een compleet beeld van haar als persoon. Maar Jojo Moyes weet ook Will, Lou haar familie en de familie van Will heel goed te beschrijven en diepgang te geven waardoor je met elk personage meer diepgang hebt.

De transformatie die Lou tijdens het boek doorstaat vind ik ontzettend goed geschreven. Van een jonge, ietwat saaie, vrouw wordt ze levenslustig en avontuurlijk. En dat dat komt door Will, die zelf eigenlijk niets meer kan en daardoor een saai en teruggetrokken leven leidt, maakt dit verhaal zo bijzonder.

Het onderwerp is natuurlijk zeer heftig, en laat je de nodige tranen laten. Maar door de leuke humor van Lou en Will is er een goede balans tussen verdriet en humor. Maar dat je wat zakdoekjes nodig zal hebben is een feit!

Jojo Moyes

Je merkt tijdens het lezen dat Will eigenlijk een veel betere kandidaat voor Lou zou zijn dan haar huidige vriend Patrick. Ondanks dat Will haar vrij weinig kan bieden op bepaalde vlakken. Eén stukje ontroerde mij zo ontzettend en vond ik prachtig om te lezen.

Op Lou haar verjaardag nodigt ze Will uit om bij haar, en haar ouders, op visite te komen. Will komt vrijwel nooit meer buiten dus Lou is al ontzettend verbaasd dat hij toestemt om te komen. Tijdens het eten geeft Patrick zijn verjaardagscadeautje aan Lou. Hij geeft haar een kettinkje. Lou bedankt uiteraard vriendelijk, maar is diep van binnen heel teleurgesteld dat Patrick na zoveel jaar samen met haar te zijn, niet eens weet dat zij helemaal niet van sieraden houdt. Will daarentegen geeft haar een cadeau waar ze dolblij mee is. Ze heeft ooit laten vallen dat ze vroeger een maillot had met een bijenmotief, haar allermooiste maillot ooit! Helaas is ze hem, na een hele lange zoektocht, nooit meer tegengekomen in winkels. Will heeft voor haar speciaal zo’n maillot laten maken…….Kijk, dát zijn toch prachtige stukjes om te lezen?! Ik werd helemaal emotioneel toen ik die passage las….

De vriendschap tussen Lou en Will wordt steeds ingewikkelder. Zeker omdat Lou afweet van de plannen van Will. Zal ze slagen om de plannen te dwarsbomen?

De hype rondom dit geweldige boek is meer dan logisch. Jojo Moyes heeft er een fan bij!

Informatie

Voor jou – Jojo Moyes

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 432 pagina’s

ISBN: 9789026145537

Prijs: 10 euro

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Deze staat op mijn wishlist

    mei 5, 2018 at 08:49
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge