Follow:
boeken

Kastanjehove – Tommie Niessen

Dit boek kreeg ik als leesexemplaar via mijn werk. Eentje waar ik ontzettend veel zin in had om te gaan lezen. Ik verwacht namelijk een flinke dosis humor in dit boek, gecombineerd met wat aandoenlijke verhaallijnen. Een beetje in de stijl van Hendrik Groen. De ervaringen zijn van Tommie Niessen zelf, uitgewerkt in dit boek wat door Loes Wouterson geschreven is.

Synopsis ‘Kastanjehove’

In Kastanjehove weet de negentienjarige Thomas niet goed wat hij wil met zijn leven. Hij is al met drie opleidingen gestopt. Op advies van zijn moeder is hij nu begonnen aan een opleiding in de zorg. Zijn eerste stage is hij goed doorgekomen, maar zijn tweede stage in een verpleeghuis blijkt een stuk pittiger… Thomas komt erachter wat het echt betekent om in de zorg te werken: strakke roosters, vermoeide collega’s, eigenzinnige bewoners en vreemde regeltjes. En daar blijft het niet bij, want naast de gebruikelijke drukte in verpleeghuis Kastanjehove staat er iets op de planning wat een enorme impact zal hebben op de bewoners: een verbouwing.

Meningsverschillen tussen collega’s, de bewoners en de directie van Kastanjehove leiden tot veel onrust en onzekerheid. Voor Thomas is het al moeilijk om te begrijpen wat er allemaal gebeurt in de zorg. Laat staan wat er nu gaat veranderen in Kastanjehove. Maar hoe langer hij er werkt, hoe meer grip hij erop krijgt, en Thomas krijgt steeds meer plezier in zijn werk. Eindelijk heeft hij iets gevonden wat bij hem past en dat voelt goed. Met hulp van bewoners borrelt er een strijdplan op. Kan hij dit ook ten uitvoer brengen?

Mijn mening

Wanneer je, net als ik, geen kennis hebt van het reilen en zeilen in de zorg is dit boek een aangename verrassing. Het verhaal leest heerlijk weg en alles wat hoofdpersonage Thomas meemaakt tijdens zijn stage wordt uitgebreid verteld. Dit geeft je het idee dat je aan de zijlijn meekijkt hoe zijn dagen en nachten gaan.

Zoals ik al hoopte zit er de nodige dosis humor in het verhaal. De nuchterheid van Thomas die hij gebruikt tijdens zijn werk vond ik verfrissend. Maar ook hij maakt emotionele dingen mee die ook zeer goed beschreven worden dat je als lezer meevoelt in de emoties.

Sommige stukjes zijn wat trager, maar doen de opbouw van het verhaal wel goed. Hierdoor krijgt het verhaal diepte en komt alles op Kastanjehove tot leven.

Informatie

Kastanjehove – Tommie Niessen

Uitgeverij Ambo Anthos

Paperback, 224 pagina’s

ISBN: 9789026352102

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij je boekhandel, oa bij Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen via mijn werk **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge