Follow:
beauty

Creatief tijdens Corona: Zelf zeepjes maken!

wat maakt je mooi

Tijdens het scrollen op Facebook kwam ik een aantal keer wat foto’s tegen van mensen die met een DIY kit van de webshop Wat Maakt Je Mooi zeepjes hadden gemaakt met hun kinderen. In het verleden heb ik al weleens wat bij die shop besteld en was altijd zeer tevreden over de producten. Het leek mij leuk om ook met de kinderen wat creatiefs te maken en mailde de webshop of ik op de reservelijst kon voor zo’n pakket, want ja, hij was alweer uitverkocht….Onlangs kreeg ik hem binnen!

Silly Soap Kit

wat maakt je mooi

In de Silly Soap Kit zitten een compleet pakket waarmee je heerlijke zeepjes kan maken. En de zeepjes krijgen dus verschillende lekkere geurtjes en verschillende kleuren, super leuk! In de set zit;

♥ 500 gram witte gietzeep zonder toevoeging van SLS/SLES
♥ 3 schattige zeepmalletjes van siliconen
♥ 3 heerlijke geurtjes  1. Baby Powder  2. Juicy Fruity  3. Apple Blossom
♥ 3 basis kleurtjes op water basis – rood-blauw-geel die je kunt mengen tot meerdere spannende kleuren
♥ Maatbeker 1 liter
♥ kunstof lepels om te mengen
♥ Instructieblad

Het enige wat ik nog even erbij moest pakken is een keukenweegschaal.

wat maakt je mooi

Amy stond al te trappelen om met mij te beginnen. De kinderen hebben een hoop tijd over en zijn in voor leuke dingen om te doen om de tijd te vullen. Amy en ik besloten flink wat zeepjes te maken om in leuke cadeauzakjes te doen en langs te brengen bij wat familieleden.

Aan de slag

Eerst weeg je stukjes neutrale zeep af op de keukenweegschaal. Deze verwarm je in je magnetron totdat de zeep vloeibaar is geworden. Dan kan het leukste beginnen! Meng de vloeibare zeep met de geur die je gekozen hebt en de kleur(en) die je het zeepje graag wilt laten hebben. Daarna giet je voorzichtig de vloeibare zeep in het malletje.

Het is niet erg als je wat buiten de figuurtjes komt. We konden toen de zeep weer gestold was met een stokje over de bovenkant “schuren” en het teveel aan zeep ging er heel makkelijk vanaf. En dan is het tijd om de zeepjes uit de malletjes te drukken!

En kijk eens hoe leuk! Allemaal leuke kleine zeepjes! Na deze ronde is Amy nog met Fenna aan de slag gegaan om wat hardere kleuren te creëren en daar hebben ze ook nog zeepjes mee gemaakt. In tijden als deze, waarin iedereen vaak handen moet wassen, zijn zeepjes natuurlijk erg leuk om te geven als cadeautje. Wij vonden het super leuk om te maken en gaan die zeker nog veel vaker doen!

De set kost €29,95

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply BlogEnBeauty

    Wat ontzettend leuk om te maken. En wat een zomerse vormpjes. Dat kun je ook leuk een zeepketting van maken.

    april 27, 2020 at 11:28
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge