Follow:
boeken, kids

De Eindeling Opgejaagd – Katherine Applegate

Hou je van magie? Hou je van legendes en sprookjes? Dan zijn de boeken van De Eindeling wat voor jou! Ik ontving deel 2 via de uitgever als recensie exemplaar dus ik had een mooi excuus om deel 1 zelf aan te schaffen en mijzelf te wanen in de wereld van de legende van de Darienes…

Synopsis ‘De Eindeling – Opgejaagd’

Welkom in het Koninkrijk Nedarra

Byx is een dariene, een hondachtig wezen, en de jongste van haar roedel. Vanwege de magische krachten die darienes bezitten, wordt haar soort opgejaagd in het door oorlog verscheurde koninkrijk van Nedarra.

Wanneer Byx op onderzoek uit is, wordt haar roedel vermoord en vreest ze dat ze de laatste van haar soort is, de eindeling. Zoekend naar een veilig thuis, stuit ze op legendes van andere verborgen darienes. Onderweg ontmoet ze nieuwe bondgenoten – zowel dieren als mensen – en samen ontdekken ze een geheim dat elk schepsel in hun wereld bedreigt..

Samenvatting

Byx is een dariene met een hart van goud. Wanneer ze erachter komt dat haar familie is vermoord moet ze vluchten. Gelukkig heeft ze al snel een bondgenoot die met haar mee op reis gaat. Een wezentje genaamd Tobbel. Tobbel is een Wobbyk, een wezentje wat lager in de rangorde staat dan een dariene, maar onmisbaar voor Byx blijkt te zijn.

Byx wil op zoek gaan naar andere soortgenoten. Er is namelijk een legende dat er ergens in een ander gebied nog darienes zouden leven, wat zou betekenen dat Byx niet de laatste van haar soort is. Deze reis gaat gepaard met gevaar, nieuwe vriendschappen en moed. Die nieuwe vriendschappen zijn stuk voor stuk bijzondere personages. Mens en dier gaan samen op pad op een bijzondere reis.

‘De Eindeling’ is een boek voor kinderen vanaf een jaar of 10-11 en zeker ook voor volwassenen die van magie en prachtige verhalen houden. De auteur heeft een beeldende manier van schrijven en de nieuwe werelden en wezens worden zo echt beschreven dat je ze als het ware voor je geestesoog ziet verschijnen tijdens het lezen. Mooie thema’s als vriendschap, vertrouwen en moed zijn verweven in het verhaal en geven het verhaal een mooie diepgang. Absoluut een verhaal wat heel veel mensen zal bijblijven na het lezen.

Informatie

De Eindeling Opgejaagd – Katherine Applegate

Uitgeverij Billy Bones

Hardcover, 400 pagina’s

ISBN: 9789030504351

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge