Follow:
boeken, jeugd, kids

Het meisje dat kon vliegen – Victoria Forester

Soms begin je in een kinderboek en weet je niet meteen of je uiteindelijk heel enthousiast gaat zijn over het boek. Dat had ik in het begin met ‘Het meisje dat kon vliegen’ een beetje. Ik moest een beetje wennen aan de manier van schrijven (die overigens niet vreemd of raar is hoor), en het verhaal pakte mij niet direct. Maar daar kwam al snel verandering in toen het verhaal vaart kreeg. Toen las ik het binnen no time uit. Een prachtig kinderboek die ook heerlijk is om te lezen als volwassenen. En zoals Stef Bos gisteren nog op tv zei: “volwassenen zouden meer kinderboeken moeten lezen!”

Synopis ‘Het meisje dat kon vliegen’

Vliegen, het lijkt een gave maar het is een levensgroot gevaar. Pipers ouders houden haar kracht streng geheim, maar ze blijft stiekem oefenen: ze móét vliegen, ze kan niet anders.
In het diepste geheim wordt ze uitgenodigd voor een school voor kinderen met buitengewone gaven. Piper kan niet wachten! Maar al snel ontdekt ze dat er iets aan de hand is met die school. Er zijn verdiepingen waar ze niet mag komen. Is ze daar wel veilig?

Samenvatting

Vanaf het moment dat Piper te goeder trouw meegaat met de directrice en haar gevolg naar de speciale school neemt het verhaal een fijne wending. Er komen meer interessante personages aan bod, kinderen met allemaal een bijzondere gave, en er gebeuren spannende dingen. Piper is met haar gave meteen al populair onder haar klasgenootjes. Alleen Conrad, een super slimme jongen, doet bot en gemeen. Maar dat doet hij eigenlijk tegen bijna alle kinderen, dus dat is niet zo bijzonder.

Wanneer Piper stuit op een gesloten afdeling waar bijzondere dieren en planten verblijven ontdekt ze de gruwelijke waarheid achter de school en de directrice. Waarom wil Dokter Hellion (de directrice) de kinderen per sé ontdoen van hun gave? Dat was niet wat ze Piper en haar ouders had voorgehouden! Er wordt een heel gemeen spelletje gespeeld met Piper en haar klasgenootjes, en ze zullen moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat ze zichzelf mogen zijn en blijven, mét hun bijzondere gave!

Informatie

Het meisje dat kon vliegen – Victoria Forester

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9789025880842

Prijs: €17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en ook online.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Heidi

    Ziet er mij een prachtige boek uit…

    oktober 23, 2021 at 08:35
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge