Follow:
boeken, kids

Woeker: De invasie boek 1 – Kenneth Oppel

Dit boek heeft al de nodige positieve recensies ontvangen van volwassen lezers, en ik weet zeker dat het bij de jeugd ook een favoriet zal zijn. Een wereld met mysterieuze planten, spannende situaties en een hoop plottwists. Het verhaal zou zich perfect lenen voor een spannende Netflix film! Een dystopische wereld waarin je je helemaal kan verliezen. Echt een boek wat je niet meer neerlegt totdat je het uit hebt gelezen.

Synopsis ‘Woeker’

Het begint met regen.

En dan, uit het niets, komen er overal planten op. Hun gitzwarte en onverwoestbare stengels groeien ontzettend snel. Akkers, huizen en straten raken overwoekerd, overal op aarde. Giftige pollen worden door de lucht verspreid. Gigantische bloemen slokken mensen en dieren op.

Drie tieners blijken immuun te zijn voor deze angstaanjagende planten. Anaya, Petra en Seth. Wat hebben zij met elkaar te maken? Wat is hun geheim? Ze moeten gauw op zoek naar antwoorden op deze vragen… want de invasie is begonnen.

Samenvatting

Het verhaal laat je vanaf het begin niet los. Hoe zou het zijn als je merkt dat er rondom je huis vreemde planten beginnen te groeien die heel gevaarlijk blijken te zijn? Dat er mensen overlijden door deze ‘killer plants’? Dit verhaal is vanaf het begin af aan al pakkend en spannend. De auteur weet de wereld die hij heeft bedacht heel visueel te maken door zijn beschrijving. Je ziet de gevaarlijke planten als het ware voor je ogen groeien. Want groeien, dat doen ze!

De hoofdpersonages proberen te achterhalen wat deze vreemde planten zijn, en hoe het komt dat zij er immuun voor zijn. Met hun samen krijgen we steeds meer informatie over deze gevaarlijke planten en komen we ook steeds meer over de 3 tieners te weten. En die ontwikkelingen zijn niet mild! Dit geeft ook de nodige emotionele gesprekken tussen de hoofdpersonages wat het boek veel diepgang geeft.

Het boek bevat de nodige actiesc√®nes wat zorgt voor een snelheid in het verhaal waardoor het non-stop spannend blijft. Ook heeft het verhaal veel afwisseling omdat je het vanuit de drie verschillende personages leest. En ieder zijn ze heel verschillend wat het ook interessant maakt. Maar toch hebben ze alledrie iets gemeen ūüėČ

Mening

Ik vond het een zeer geslaagd eerste deel van een spannende serie voor de jeugd, maar zeker ook voor volwassenen die graag jeugdboeken lezen. Het enige wat ik jammer vond was dat erin de actiesc√®nes op het einde flink wat herhaling was wat de aanval van de planten betreft. Op een gegeven moment had ik het gevoel van ‘Nou weet ik het wel’. Desalniettemin absoluut een spannend boek, en ben ik erg benieuwd naar het vervolg!

Informatie

Woeker – Deel 1 invasie serie – Kenneth Oppel

Uitgeverij Condor

Paperback, 312 pagina’s

ISBN: 9789493189287

Prijs: ‚ā¨19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge