Follow:
boeken

De Eindeling Ten Strijde – Katherine Applegate (kan spoilers bevatten van deel 1)

eindeling

Na het lezen van het eerste deel van De Eindeling was ik reuze benieuwd naar het tweede deel van deze magische en fantasierijke boekenserie. Een serie waarin spanning, vriendschap, reizen en magie de boventoon voeren. In het tweede deel volgen we weer de vrienden Byx, Tobbel, Khara en Gokker op een reis naar de mysterieuze overgebleven Darienen. Zal Byx eindelijk soortgenoten vinden?

Synopsis ‘De Eindeling ten strijde’

Voel angst en kies voor moed

Nog niet lang geleden was Byx bang om de laatste Dariene te zijn. De eindeling. Nu is zij de eerste die naar het onbekende reist. De eerste die een dodelijk geheim ontdekt. Zij zal degene zijn die alles verandert.

Om erachter te komen of zij echt de laatste van haar soort is, moet Byx met haar vrienden door de besneeuwde bergen van Dreyland reizen. Daar hoopt ze de waarheid achter de legende van een verborgen darienekolonie te ontdekken. Maar iedere dag wordt de dreiging van een oorlog in Nederra groter.

eindeling

Samenvatting

In dit tweede deel gaan we weer verder met de spannende reis van Byx en haar vrienden. De legende dat er nog meer Darienen zouden zijn laat Byx niet los. Het eerste deel van het boek wordt de spanning rustig opgebouwd. Vooral de thema’s vriendschap en vertrouwen op elkaar zijn zeer duidelijk aanwezig in dit boek. Iets wat ik zeer waardeer in jeugdboeken.

Ook krijgt Byx in haar zoektocht te maken met hoogtepunten, maar ook tegenslagen. Lezers zullen hier weer veel van leren dat ook bij tegenslagen je door moet zetten. Samen met haar vrienden blijven ze een doel voor ogen houden. Ontzettend moedig en vindingrijk gaan ze de uitdaging aan. Allemaal om Byx te helpen bij haar zoektocht.

De personages worden goed uitgediept en door het rustige tempo is het boek goed te volgen. Katherine Applegate weet ontzettend goed de wereld te schetsen waardoor het als een film voor je ogen afspeelt tijdens het lezen. Lezers die van avontuurlijke boeken houden zullen de serie De Eindeling zeker waarderen!

eindeling

Conclusie

Ik heb weer ontzettend genoten van dit mooie fantasierijke verhaal. Voor mij zeker 5 sterren!

Informatie

De Eindeling Ten Strijde – Katherine Applegate

Uitgeverij Billy Bones

Hardcover, 400 pagina’s

ISBN: 9789463850131

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge