Follow:
boeken, kids

De groeipijnen van Adrian Mole – Sue Townsend

Toen ik vorig jaar het boek ‘Het geheime dagboek van Adrian Mole‘ las heb ik daar ontzettend van genoten. Ik was die dagen alleen thuis, heerlijk in de schaduw in de tuin genoot ik van dit grappige boek. Het speelt zich af in de jaren ’80 en daarom waren veel dingen erg herkenbaar voor mij. Het boek las heerlijk vlot weg door de dagboek-stijl en de humor die erin verwerkt zit is ook geweldig. Toen ik een persbericht ontving met de vertaling van het vervolg wilde ik dat boek natuurlijk ook lezen. Mijzelf weer even in de wereld van Adrian Mole onderdompelen.

Synopsis ‘De groeipijnen van Adrian Mole

Adrian Mole is terug, en hij is nog altijd even chagrijnig! En niet alleen omdat hij aan het begin van het verhaal een vliegtuigje aan zijn neus heeft vastgelijmd… Adrian krijgt te maken met een zwangere moeder, de eindeloze wispelturigheid van zijn grote liefde Pandora, de dreiging van een echte oorlog en een overdosis op hol geslagen hormonen.
In 2020 voorzag Sylvia Witteman de klassieker Het geheime dagboek van Adrian Mole, 13 ¾ jaar van een nieuwe vertaling. Nu heeft ze ook het tweede boek in de bekende serie van Sue Townsend vertaald.

Samenvatting

Ook dit deel is weer in dagboekvorm geschreven. Elk stukje geeft je weer een inkijkje in het leven van Adrian Mole. Hij is inmiddels ietsje ouder geworden (nu een puisterige puber) en heeft nog steeds grootse dromen. Adrian praat soms als een oude, zurige man wat ik heerlijk vind om te lezen. Hij vindt zichzelf ook zeer intellectueel en in staat tot mooie literaire hoogtepunten. Helaas zien de mensen om hem heen dat toch anders.

Het milieu waarin hij opgroeit maakt het voor Adrian ook niet makkelijk om zijn doelen te verwezelijken. Zijn ouders zijn geen mensen die erg slimme keuzes in het leven maken. Dus een stabiele basis is Adrian vreemd. Naast de bizarre ongelukjes (zoals het vliegtuigje) en zijn ietwat hypochondrische inslag is Adrian toch een beetje een “treurig” geval. Maar juist dat maakt hem zo grappig en het boek zo ontzettend leuk. Dit tweede deel is daarom wederom genieten voor jong en oud!

Informatie

De groeipijnen van Adrian Mole – Sue Townsend (vertaald door Sylvia Witteman)

Uitgeverij Condor

Paperback, 320 pagina’s

ISBN: 9789493189492

Prijs: €20,00

Verkrijbaar bij de boekhandel en online bij bijvoorbeeld Paagman

Liefs Hilde

** ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge