Follow:
gezin, kids

Dochters aan het werk

Kijk, ik heb twee super lieve dochters hoor, maar ze hebben ook wel redelijk wat te wensen. Elke maand is het kleedgeld binnen no time op en het zakgeld stort ik wekelijks in een bodemloze put. Geregeld komt er dan weer een lief stemmetje mijn kant op met de vraag of ze al een voorschot kunnen krijgen, of (het liefst) iets op kosten van mij mogen kopen. Het wordt hoog tijd voor een baantje!

Bijverdienen

Amy is inmiddels 14,5 en Fenna 13,5. Amy mag in principe bij één supermarkt hier in de buurt vakkenvullen. Eigenlijk zijn ze nét iets te jong om in een winkel te mogen werken op de vrijdagavond bijvoorbeeld. Maar dat betekent niet dat ze helemaal niets kunnen bijverdienen.

Zelf verdiende ik op die leeftijd een zakcentje bij door op te passen. Ik had de mazzel dat ik in mijn tienerleeftijd nog een erg jong zusje en broertje had. Mijn moeder kon op het schoolplein rondvertellen dat zij al een oudere dochter had die dolgraag wilde oppassen. Ik had zo een aantal vaste adresjes. In onze wijk zitten ook flink wat jonge gezinnen, Amy en Fenna zouden dus prima kunnen oppassen in de buurt.

Het voordeel van oppassen is dat je vaak in de avond alle tijd hebt om ook aan je huiswerk te werken. Soms vindt een gezin het ook niet erg als je met z’n tweetjes komt, dat is nog gezelliger ook. Ik vond het altijd makkelijk verdienen en kreeg ook een leuke band met de oppaskinderen. Amy en Fenna hebben al flink wat ervaring door zelf een jonger broertje te hebben en ook door training te geven bij hockey. Ik weet zeker dat ze met wat oppaswerk al een leuk extraatje kunnen verdienen om hun spaarpot aan te vullen (alhoewel Spaarpot niet echt bij hun van toepassing is…sparen wordt er niet echt gedaan)

Kranten/folders lopen

Voor menig tiener is dit een ideaal baantje. Wij hebben het nog geen jaar volgehouden. Vol goede moed had ik geregeld dat we één keer per week een paar straten in onze wijk moesten voorzien van het regionale krantje. Met z’n drietjes (want ik hielp ook mee) waren we ongeveer 2 uur bezig op de woensdag. Nou ik heb het geweten! Elke week gezeur dat ze geen zin hadden, wilden afspreken in plaats van krantjes lopen of te moe waren. Elke week strijd… Ze verdiende er ieder zo’n 17 euro per maand mee, dus ik vond het de moeite waard. Maar helaas dachten mijn pubers daar anders over helaas….

Promotiewerk

Wanneer Amy en Fenna iets ouder zijn kunnen ze ook denken aan promotiewerk. Hier in het winkelcentrum staan geregeld een aantal jonge mensen die bijvoorbeeld pakjes drinken of iets lekkers uitdelen ter promotie (vaak lopen Amy en Fenna dan een aantal keer langs om iets in ontvangst te nemen haha). Het werk is makkelijk, lekker buiten en mensen vinden het ook nog eens leuk om iets gratis te krijgen natuurlijk. Werken in een promotieteam is leuk bijverdienen.

Klusjes doen

Willen ze geld verdienen? Dat kan! Ik ga nu instellen dat ze af en toe voor een paar euro kunnen helpen met klusjes in en rondom huis. Zo wil ik voor het mooie weer volop aanwezig is, de tuin aan kant hebben. Meubels soppen, plantenbakken leeghalen en opnieuw vullen etc. Ik heb gezegd dat ze mij daar mee kunnen helpen voor €2,50. Als ze het te weinig vinden, dan hebben ze pech. Ze moeten nu maar eens leren dat je soms hard moet werken om iets te verdienen. Dus we gaan het zien….of ik sta binnenkort in mijn eentje de tuin aan kant te maken, of ik heb twee ijverige pubers naast mij die de handen uit de mouwen steken. Als ik hun leeftijd had wist ik het wel! (ik had namelijk ook altijd wat te wensen…;-)).

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Miranda

    Niets mis met de handen uit de mouwen steken. Maar wat verdienden jullie weinig voor zoveel uurtjes met zn 3en lopen. Ella is nu 11 en ik vouw het ( ongeveer 15 minuten bezig) en zij loopt alles in uurtje. Als ik help zijn we eerder klaar. Ene maand heeft ze 20euro andere 27 euro, dit is afhankelijk van welke folders erbij zitten.

    mei 4, 2019 at 13:08
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge