Follow:
boeken, kids

Hoe tem je een draak 3 – interactief lezen!

hoe tem je een draak

Boeken die iets extra’s hebben zijn voor kinderen altijd extra leuk. Vroeger was een boek met een geluidje of spelletje erin al geweldig, tegenwoordig kan je interactief zoveel leuke extra’s toevoegen. Het boek ‘Hoe tem je een draak 3’ is een boek met 3D draken die kunnen vliegen, informatie over je favoriete draak uit de film en kan je een drakenquiz doen. Op dit boek raakt een kind niet uitgekeken!

Hoe tem je een draak

hoe tem je een draak

De films van ‘Hoe tem je een draak’ heeft Thomas al meerdere keren gezien. Ook de serie op Netflix staat vaak aan. Thomas is nou eenmaal gek op draken! Het feit dat hij dus ook een boek heeft waarin alle personages en draken te zien zijn geeft herkenning en hierdoor wordt het boek vaak enthousiast erbij gepakt.

Bij de draken staan informatie tabellen afgebeeld. Ze krijgen cijfers voor hun snelheid, gif, sluiptalent etc. Dit doet mij een beetje denken aan de Pokémon kaartjes die Thomas ook heeft. Voor kinderen zijn die cijfers duidelijk en hierdoor kunnen ze zien welke draak het sterkste is bijvoorbeeld.

Over elk personage staat ook een stukje tekst met informatie. Dit boek is echt een soort naslagwerk, super interessant.

hoe tem je een draak

3D

Om de draken in 3D te bewonderen moet je de gratis app downloaden die achterin het boek vermeld staat. Met een telefoon of tablet kan je dan de draken echt tot leven brengen! De draken kunnen door je kamer vliegen en dit effect is natuurlijk fantastisch. Probeer de draken te temmen en laat ze vliegen door je kamer!

hoe tem je een draak

Als afsluiter kan je met je kind samen deze leuke drakenquiz maken. Even die hersencellen laten kraken. Thomas vond dit boek echt geweldig! (Ook zijn zussen hebben het boek bekeken en zichzelf vergeleken met sommige Drakenvliegers. Dit vonden ze hilarisch…haha)

Informatie

Hoe tem je een draak 3

Uitgeverij Condor

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN: 9789492899385

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge