Follow:
lifestyle, samenwerking

De tuin klaarmaken voor het mooie weer!

Oh het lekkere weer komt eraan! Ik denk dat ik niet de enige ben die hier ontzettend naar uitkijkt. Ik heb alleen nog wel het nodige te doen om de tuin aan kant te krijgen. Mijn zusje en zwager hebben net hun hele tuin opgeknapt en dat zag er zo gaaf uit dat ik ook meteen de kriebels kreeg. Inmiddels is het grofvuil geweest, en kan ik aan de opbouw fase beginnen. Wat heb ik allemaal in de planning?

Aan kant maken

Alle meubelstukken die oud en versleten waren hebben we weggedaan. Sowieso hadden we iets teveel meubels in de tuin voor de oppervlakte die we hebben. We hebben het kleinere bankje gehouden, één tuinstoel en de picknick tafel. Zoals jullie op de foto’s zien moeten we eerst gaan schoonmaken. Ik was al een beetje begonnen, maar deze week ga ik aan de slag met een sopje om de rest algen-vrij te maken.

Ook zijn er nog wat losse kleine dingen die we moeten opbergen in de schuur. Dat is in principe zo gedaan. het schoonmaken zal even het meeste werk zijn. Misschien kan ik Amy en Fenna zover krijgen dat ze voor een klein zakcentje helpen met soppen. 😉

Aankleding

Alle tuinkussens die wij hadden zijn ook weggegaan dit jaar. Wij hadden ze niet echt goed opgeborgen de afgelopen jaren waardoor het weer erin was gekomen. Ook was het een beetje een bij elkaar geraapt zooitje van motieven en kleuren. Tijd voor iets meer op elkaar afgestemde kussens!

Voor de picknicktafel kan je natuurlijk wat kleinere kussentjes gebruiken om op te zitten. Dit staat ook nog eens super gezellig! Met het mooie weer is buiten eten natuurlijk erg gezellig, dus een paar kussens voor aan de picknicktafel is een must.

Het is de bedoeling om nog wel 1 à 2 tuinstoelen aan te schaffen. Als je visite krijgt wil je wel een gezellige hoek maken natuurlijk. Dus een paar tuinstoelkussens moeten er ook komen. In combinatie met het blauw van hierboven zou ik denk ik voor grijs gaan.

En ik zag zo iets leuks om voor een lage tafel door te gaan; pallets! Ik vind dit echt zo gaaf staan! En als je weer richting de herfst gaat kunnen de pallets gewoon in de schuur.

Ik denk dat ik dit ga regelen voor in het zit gedeelte. Ook leuk om aan te kleden met wat losse kussens erom heen. Ik krijg meteen zin in het mooie weer en lekker buiten doorbrengen.

Planten

Voor in de tuin wil ik de twee grote bakken die we al hebben gebruiken voor lavendel. Ik heb niet echt groene vingers en lavendel is een lekkere sterke plant. Ook vind ik het heerlijk ruiken en worden de bijen er ook blij van. Dus de tuin kleed ik verder aan met lavendel planten en misschien nog een leuke hangplant aan de schuur.

Dus eigenlijk hoeven we niet heel veel aan te schaffen om onze tuin helemaal klaar te maken voor het voorjaar en de zomer. Ook met een klein tuintje kan je een heel stijlvolle sfeer creëren die je optimaal laat genieten van je tuin. Vrijdag wordt het zalig weer en zijn de kinderen vrij dus kunnen we mooi aan de schoonmaak! Laat het tuinseizoen maar beginnen.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge