Follow:
beauty

Haarverzorging tijdens de lockdown

Ik weet niet hoe jullie kapsel eruit ziet inmiddels, maar mijn haar heeft er nog nooit zo futloos uitgezien. Ook het kapsel van manlief en zoontje is om te huilen. We doen thuis maar wat pogingen met gel en een tondeuse om er nog iets van te maken, maar echt mooi ziet het er niet uit. Aangezien het er nog niet heel rooskleurig voor kapperszaken uitziet is het wellicht verstandig om een alternatief te gaan bedenken. Hoe gaan we dat aanpakken?

Je haar optimaal verzorgen

Iets wat natuurlijk ontzettend belangrijk is om tijdens de lockdown goed bij te houden is de gezondheid van je haar. Goede haarverzorging is een must om mooi, glanzend en gezond haar te hebben en houden. Iets wat mijn haar op dit moment heel erg nodig heeft is een extra verzorging in de vorm van een heerlijk haarmasker of een haarserum. Deze producten dringen vaak dieper in het haar door en doen daar hun werk.

Ook een goede shampoo kan al een wereld van verschil maken. Goede haarverzorging is ook van belang als je bijvoorbeeld geregeld gebruik maakt van een föhn of een stijltang. Mijn middelste dochter Fenna is nogal verslingerd aan haar stijltang, maar bij veelvuldig gebruik zie je dat haar haar echt een slechtere conditie krijgt. Dan is een goede verzorging een must.

Zelf knippen

Aangezien mijn moeder vroeger altijd al de dode puntjes bij mij en mijn zusje knipte, weet ik zeker dat investeren in kappersscharen geen overbodige luxe is. Ik heb een aantal jaren geleden daarom een goede kappersschaar gekocht en daarmee wordt in ieder geval het haar van mijzelf en mijn dochters geknipt. Tijdens het sluiten van de kappers kan ons haar nog wel even doorgroeien. Mijn oudste dochter Amy gaat deze week bij mijn haar een stukje afknippen. Dan zijn de dode punten weer even verleden tijd.

Op YouTube staan al heel veel filmpjes over het zelf knippen van haren tijdens de lockdown. Amy is niet zo onzeker aangelegd en die heeft al aangeboden om mijn man en haar broertje Thomas te gaan knippen. Een kappersschaar en een tondeuse zijn al in huis, dus daar kan je al een eind mee komen. Het enige wat ik nog wel wil aanschaffen is een effileerschaar om het haar van Thomas uit te dunnen. Die heeft zo’n bos met haar, dat valt nu als een legopoppetjes-kapsel om zijn hoofd. Tijdens de vorige lockdown in maart besloot Andries het heel rigoureus aan te pakken en scheerde Thomas kaal. Daar heeft Thomas nog steeds een trauma van! Haha

Dat wil hij absoluut niet meer! Dus we gaan gewoon even zelf aan de slag. En ik gok dat er meer mensen op dit moment gepromoveerd zijn tot thuiskapper, dus er zijn meerdere kapsels een beetje onprofessioneel tot stand gekomen.

Ik hoop dat we over niet al te lange tijd weer heerlijk naar de kapper kunnen en ons weer een mooi, gezond en professioneel kapsel kunnen laten aanmeten.

Knippen jullie nu ook zelf jullie haar of dat van een gezinslid?

Liefs Hilde

** samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Xx

    Je site is echt goed.

    februari 6, 2021 at 06:34
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge