Follow:
kids

Klaar voor het nieuwe schooljaar!

Gelukkig lijken Amy en Fenna op mij (op dit vlak dan) en hebben ze ruim op tijd alles klaar voor het nieuwe schooljaar. Voor onze vakantie waren alle schriften, pennen, potloden en rollen kaftpapier al in huis. In de laatste vakantieweek kwamen alle boeken binnen en werd er volop gekaft. Ik kan mij herinneren dat ik die voorbereiding altijd heerlijk vond. Nieuwe agenda, nieuwe spullen stonden gelijk aan een nieuwe frisse start van het schooljaar.

Veilig naar school

Fenna kreeg net voor de zomervakantie een nieuwe fiets en die van Amy heeft een flinke opknapbeurt gehad. Vandaag kocht ik nog extra lampjes voor op Amy haar fiets. Het is nu nog licht in de ochtend, maar het zal niet lang meer duren of ze moeten ook door het donker fietsen. Een veilige fiets en goed zichtbaar in het donker vind ik belangrijk! Regenpakken heb ik ook in huis, al is dat ijdele hoop…die trekken ze toch niet aan ­čśë (en nu ik erover nadenk, dat deed ik als puber ook niet haha)

Zuinig op je spullen

Amy en Fenna hebben allebei een Chromebook via school. Wij leasen deze en moeten er dus wel extra zuinig op zijn. Ik heb ze daarom ook verplicht altijd een hoes om de Chromebook te doen. De 15 inch laptophoezen van Sleevy zijn er in allerlei designs en kleuren. Uiteraard wordt er wel gekeken welke het beste bij de look van de schoolspullen past. Amy koos voor een blauwe die weer goed paste bij haar planner. Er zijn ook andere maten verkrijgbaar, zoals de 17 inch laptophoezen van Sleevy, en dat was weer perfect voor Fenna aangezien haar Chromebook iets anders is dan die van Amy.

Ik ben geen voorstander van leuke hippe design tassen die worden omgetoverd tot schooltassen. Amy heeft een jaar zo’n tas gehad, maar die kon niet eens normaal dicht. Hierdoor waren haar schoolboeken toch kwetsbaarder. Gelukkig hebben ze allebei nog een goede schooltas van afgelopen jaar. Zeuren om een nieuwe is geprobeerd, maar ik heb mijn poot stijf gehouden.

fjallravenkanken

Lunchen

Amy en Fenna weigeren nog een broodtrommel mee naar school te nemen. Dat snap ik natuurlijk. Al vind ik het wel jammer, want ik vind het altijd leuk om nieuwe broodtrommels aan te schaffen. Voor Thomas heb ik dit jaar wel een nieuwe. Eentje van Mepal die ook een handig bakje erin heeft waar ik stukjes fruit bij kan doen. Op deze manier verplicht ik mijzelf een beetje om elke dag voor de lunch een appeltje mee te geven. Vorig jaar stopte ik er alleen brood in en vond ik het wel best. Vanaf nu dus elke dag fruit mee naar school!

En ook nog eens een stoer design!

Op deze manier zijn alle 3 de kids weer helemaal klaar om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Amy begint haar examenjaar alweer, wat gaat het toch hard! Ik kan mijn eigen eerste dag op de middelbare zelfs nog zo goed herinneren ­čśë

Liefs Hilde

** De laptophoes heb ik ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Maxime

  Wat grappig dat je nu ook laptops kan leasen!

  september 25, 2019 at 12:59
 • Reply BlogEnBeauty

  Leuk artikel en goed ook, veilig en zuinig. Mooie tas trouwens.

  september 26, 2019 at 12:58
 • Reply Tania

  Mijn zoontje gaat sinds begin september voor het eerst naar school dus hij heeft alles nieuw gekregen

  september 26, 2019 at 14:01
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge