Follow:
boeken

Verpest – Liesbeth van Kempen

De cover van ‘Verpest’ van Liesbeth van Kempen spat van de foto af. De twee zinnetjes bovenaan vond ik al pakkend en toen ik de synopsis las wilde ik de thriller dan ook heel graag lezen. Mijn eerste boek die ik van deze auteur van eigen bodem las.

Achterflaptekst ‘Verpest’

Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.

Samenvatting

Na het lezen van de synopsis had ik meteen het idee dat dit boek echt wat voor mij zou zijn. Ik hou van thrillers, spanning en intrige. Dat er voor dit boek een ander deel is verschenen met verhaallijnen omtrent een aantal dezelfde personages uit dit boek had geen invloed op dit verhaal kon ik online lezen.

In dit boek volgen we Barbara. Een zelfstandige vrouw die samen met haar man in Frankrijk woont. Zij verzorgt workshops waarbij paarden worden gebruikt en krijgt via e-mail een reservering voor een groep van zeven deelnemers. In eerste instantie zou de persoon die deze reservering heeft gemaakt ook aanwezig zijn bij de cursus maar hij haakt op het laatste moment af. Hij belooft wel bij de afsluiting van de cursus aanwezig te zijn. Alle deelnemers blijken een bepaalde (geld)belofte te zijn beloofd waardoor ze in eerste instantie allemaal op de vreemde uitnodiging ingaan. Al gauw blijkt elke deelnemer elkaar te kennen en is het voor Barbara al snel duidelijk dat die herinneringen niet altijd positief waren.

Het verhaal heeft vaart en al snel beginnen de eerste raadselachtige omstandigheden zich voor te doen. Deelnemers verdwijnen, raadselachtige poppetjes verschijnen en iedereen wijst met de vinger naar elkaar. Voor Barbara is de stress voelbaar en zij vertrouwt het allemaal niet.

Een andere verhaallijn is die van de zus van de man van Barbara. Zij is met haar vriendin op vakantie in het huis naast Barbara. Door bepaalde summiere flashbacks en toespelingen begrijp je als lezer dat er iets vreselijks in het verleden moet zijn gebeurd. Helaas wordt dit nooit echt helemaal duidelijk uitgelegd. Het blijkt dat dit in het vorige boek van Liesbeth van Kempen als verhaallijn voorkomt. Voor mij hadden die toespelingen naar die gebeurtenis niet in dit verhaal terug hoeven komen omdat het voor iemand die dat deel niet gelezen heeft voor alleen maar meer vragen zorgt.

Het verhaal heeft een interessante insteek en was een vermakelijk boek. Toch had er naar mijn idee meer uitgehaald kunnen worden. Zo werd de werkwijze van Barbara haar cursus maar zeer kort toegelicht. Voor mij had het verhaal meer diepgang gekregen als die persoonlijke kant van Barbara meer toegelicht was.

De ontknoping was wel wat voorspelbaar maar heeft mij niet zwaar teleurgesteld.

‘Verpest’ is een leuke thriller voor tussendoor maar gaf mij geen wow-effect.

Informatie

Verpest – Liesbeth van Kempen

Uitgeverij De Fontein

Paperback, 304 pagina’s

ISBN: 9789026146749

Prijs: €18,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge