Follow:
boeken, kids

Bijbel voor kinderen – Marianne Busser & Ron Schröder

Bijbel

Bij ons in huis zwerven er verschillende Bijbels. Bijbels voor volwassenen, tiener Bijbels en ook een aantal kinderbijbels. Tóch hebben wij geen enkele Bijbel in huis die op dit moment geschikt is voor Thomas zijn leeftijd. Een aantal zijn inmiddels te kinderlijk voor hem. Sinds vorige week hebben wij deze prachtige nieuwe Bijbel voor kinderen in huis. Een absoluut pareltje!

Bijbel voor kinderen

Bijbel

In deze uitgave van een kinderbijbel zijn alle belangrijke kernverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament herschreven. Zó herschreven dat ze voor de kinderen van deze tijd makkelijk te begrijpen zijn. Elk verhaal is qua lengte ook perfect om als verhaal voor het slapen gaan voor te lezen.

Veel verhalen zullen ook voor niet-gelovige mensen bekend zijn. Zo staat het verhaal van de ‘vijf broden en twee vissen’, ‘De verloren zoon’ en ‘De kruisiging van Jezus’ allemaal in deze mooie uitgave. Alle verhalen zijn geïllustreerd met mooie tekeningen van Alex de Wolf.

Bijbel

De verhalen zijn allemaal toegankelijk en helder en herkenbaar voor kinderen. Thema’s als moed, vriendschap, vertrouwen en liefde komen in deze verhalen allemaal aan bod. Ook als je je kinderen niet Christelijk opvoedt zijn deze verhalen toch heel mooi om aan je kinderen mee te geven.

‘Van de ruim 400 boeken die we inmiddels mochten maken, was het schrijven van de Bijbel voor kinderen absoluut het allermoeilijkste. Maar het was tegelijkertijd ook het mooiste en meest dankbare werk dat we ooit hebben gedaan.’ Marianne Busser & Ron Schröder

Bijbel

Inhoud

In deze prachtige Bijbel staan 92 korte verhalen uit de Bijbel. Marianne Busser en Ron Schröder hebben de hulp gehad van Ds. Pieter van Winden met het schrijven van deze verhalen. Door zijn uitgebreide kennis van de Bijbel, en zelf vader, kon hij de beide auteurs perfect helpen.

Bijbel

Voor Thomas (bijna 8) is deze uitvoering echt perfect. Hij kan de verhalen goed volgen en stelt zelf na een verhaal vragen. Op deze manier kan ik met Thomas in gesprek en hem dingen uit de Bijbel uitleggen. Ook zijn de verhalen handig om aan tafel te lezen. Na het avondeten een verhaal, precies zoals mijn opa vroeger ook deed (alleen dan uit een vertaling voor volwassenen waar mijn broertje en ik niet veel van begrepen ;-))

Dit boek is een zeer waardevolle aanvulling in de kast met de Bijbels die wij al hebben. Wij zullen deze uitgave heel vaak uit de kast pakken!

Informatie

Bijbel voor kinderen – Marianne Busser & Ron Schröder

Uitgeverij van holkema & warendorf

Hardcover, 240 pagina’s

ISBN: 9789000367658

Prijs: €25,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge