Follow:
boeken, gezin, jeugd, kids, milieu

Leer kinderen over ‘plastic soep’ met dit geweldige boekje!

Je kinderen dingen leren is dagelijkse kost. Of het nu gaat over standaard dingen als taalgebruik, zelf leren aankleden en gezond eten, of over grotere maatschappelijke dingen, leren is belangrijk! Mijn kinderen zijn inmiddels al een stuk zelfstandiger, vooral de oudste 2, maar ook die moet ik nog vaak op dingen wijzen als het gaat om het milieu, duurzaamheid of geldzaken. Hoe jonger een kind belangrijke dingen al meekrijgt, hoe bewuster ze zich ervan zijn als ze ouder worden. Daarom is dit ontzettend leuke boekje ook belangrijk. Want zorgen voor een schoon milieu is iets waar ze heel veel mee te maken krijgen als ze ouder worden.

Synopsis ‘Walter de Walvis’

Ga mee op avontuur met Walter de Walvis en ontdek de onderwaterwereld. Op een dag vindt hij iets dat niet thuishoort in de zee. Iemand is zijn spullen verloren. Help jij Walter om de spullen terug te brengen naar de mensen?

Duik mee in de kleurrijke zee, een fantastisch leerzaam avontuur voor jong en oud.

Samenvatting

Het boekje is kleurrijk en toegankelijk vormgegeven. Knallende kleuren en leuke illustraties zorgen ervoor dat het een vrolijk boekje is wat fijn voorleest. Mooie heldere en felle kleuren geven de diertjes in het boekje een hoog ‘schattigheids-gehalte’. Hierdoor zullen veel jonge kinderen dit boekje erg leuk vinden!

Het verhaaltje leest fijn voor. Korte stukjes duidelijke tekst per pagina met duidelijke taal. Ook leuke grapjes zijn in het verhaaltje verwerkt wat het voorlezen extra leuk maakt.

Walter de Walvis is een goedzak. Hij maakt zich vooral druk over het feit of de mensen, van wie alle spullen in de zee zijn, niet al te verdrietig zullen zijn dat hun spullen op de bodem van de zee liggen. De omgekeerde wereld zou je zeggen! Hierdoor zullen de kinderen Walter een warm hard toedragen. Zij willen ook niet dat hij in een vuile zee vol troep moet leven natuurlijk!

De insteek van het verhaaltje vind ik persoonlijk heel goed. Geen wijzend vingertje over al die troep in de zee, maar een mooie manier om kinderen duidelijk te maken dat al dat afval niet in de zee (en in de natuur) hoort. Na het voorlezen kan je met je kind een gesprekje hierover houden. Dat het belangrijk is om geen afval op straat te gooien of op het strand achter te laten. Een schoner milieu begint bij onszelf natuurlijk.

Steun voor The Ocean CleanUp!

Bij elk verkocht exemplaar van Walter de Walvis wordt er ook nog eens 1 euro gedoneerd aan The Ocean CleanUp! Om een plasticvrije zee te creëren in 2050. Een prachtig initiatief die zoveel mogelijk steun moet krijgen.

En om dit te stimuleren kan je via deze link ook nog eens 10% korting krijgen op het leuke boekje!

Informatie

Walter de Walvis – Benjamin Ryan

Uitgeverij Kidiyo

Hardcover, 26 pagina’s

ISBN: 9789082951523

Prijs: €9,95 (waarvan dus 1 euro wordt gedoneerd)

Verkrijgbaar via deze link: Walter de Walvis

Help Walter de zee weer een stuk schoner te krijgen!

Liefs Hilde

** Ik heb dit boekje ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge