Follow:
kids, samenwerking

Sinterklaascadeautjes tips!

Waarschijnlijk is dit ons laatste jaar dat we pakjesavond vieren. Thomas is sinds twee weken vragen gaan stellen en het ‘grote geheim’ is nu bekend. Toch wilden we dit jaar nog wel pakjesavond vieren. Gewoon met cadeautjes en wat gedichtjes. Volgend jaar zijn er plannen met om ‘De grote mensen’ in de familie lootjes te trekken en wellicht wat meer aan surprises te gaan doen. Maar met 3 kids is het soms best een sport om leuke cadeautjes te vinden. Wat voor cadeautjes zijn nou altijd leuk om te geven?

Boeken!

mo's daughters

Als boekenliefhebber stimuleer ik het lezen volop! Ik vond het als kind ook altijd heerlijk om boeken te krijgen. Nou moet ik zeggen dat niet elk kind van lezen houdt. Maar ook voorlezen is leuk! Thomas maak ik keer op keer blij met een nieuw boek, terwijl Amy en Fenna dit totaal niet interesseert. Maar ook voor hun leeftijd zijn er best boeken die leuk zijn om te geven! Amy vindt boeken van influencers op YouTube bijvoorbeeld leuk om te hebben. Ook een idee! Zo stimuleer je toch het lezen. Soms geef ik die pubers een fashion tijdschrift, lezen ze ook.

Sportartikelen

Met sportende kinderen is er altijd wel iets wat je kan geven wat met hun sport te maken heeft. Dit is niet alleen leuk om te krijgen, maar ook nog eens functioneel! Zo hebben we onze dochters jarenlang leuke hockeysokken gegeven met Sinterklaas. Zelfs vorig jaar nog. Thomas kreeg al een keer een grappige hockeybal in zijn schoen.

Zit je kind bijvoorbeeld op tennis? Geef een leuk zweetbandje of een nieuwe sporttas. Een nichtje van mij mag na het behalen van haar zwemdiploma op paardrijden en zij heeft op haar verlanglijstje een paardrijbroek en paardrijlaarzen. Dat zijn vaak kostbare items om aan te schaffen als je kind op een sport gaat, dus waarom niet combineren met zoiets als Sinterklaas?

Voetballende kinderen zijn vaak blij met een nieuwe voetbal of een gaaf voetbalshirt. Ideaal!

Spelletjes

In de tijd van de computers, spelcomputers en mobiele telefoons merk ik dat ook wij minder gezinsspellen spelen. Maar vaak vinden kinderen het geweldig om even met het gezin aan tafel een leuk spel te spelen. Een leuk familiespel is daarom een perfect cadeau voor Sinterklaas! Met de donkere lange avonden ook nog eens de ideale tijd van het jaar om spelletjes met elkaar te doen.

doolhof3d

Kleding

Huh? Kleding voor Sinterklaas? Ja, waarom niet?! In mijn geval vragen mijn puberdochters juist specifiek om kleding (dat scheelt natuurlijk in hun kleedgeldbudget ;-)). Maar ook Thomas krijgt dit jaar een pyjama en een shirt. Hij wilde namelijk Fortnite spullen hebben. En aangezien hij ook een pyjama en een shirt kon gebruiken heb ik dat gecombineerd. En ik weet nu al dat hij er dolblij mee zal zijn!

En hij krijgt ook wel figuren en een nieuwe schooltas van Fortnite. Dus hij kan zijn lol op straks!

Lego

Helaas zijn mijn kinderen niet meer zo geïnteresseerd in Lego, maar ik blijf het een geweldig cadeau vinden om te geven. Ik zou zelf wel de Harry Potter lego willen! Laat mij maar bouwen hoor, ik vind het leuk!

En natuurlijk…..een pestgedicht!

Van huis uit is dit bij ons vaste prik! Een leuk pestgedicht hoort erbij op pakjesavond. Heeft je kind een blunder begaan, is het verliefd, of weet je een andere manier om even de draak met je kind te steken? Maak een grappig pestgedichtje en er wordt flink gelachen. Op deze manier heb ik denk ik ook heel goed leren omgaan met cynische humor. Ik kan heel goed mijzelf belachelijk maken en kan ook goed tegen kritiek. Ik denk dat je dat ook wel leert als je niet altijd met fluwelen handschoentjes wordt opgevoed. Een pestgedichtje moet kunnen! Ik heb er genoeg gehad als kind en ik kon er zelf altijd het hardste om lachen, ik hou ervan!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge