Follow:
boeken

Boekenreview: Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau

aan het hof van eden

Dat laatste tijd ben ik helemaal into de Young Adult boeken. Ik was daarom ook super blij dat ik van Karakter Uitgevers dit gave boek ontving: Aan het hof van Eden. De cover vind ik fantastisch! Het geeft echt exact weer waar het verhaal over gaat. En waar gaat het dan over? Dat ga ik je (tot op zekere hoogte natuurlijk) vertellen!

Achterflap

“Als de koning en kroonprins van het koninkrijk Eden plotseling komen te overlijden is de toekomst van het land onzekerder dan ooit tevoren. Eden heeft dringend behoefte aan een nieuwe monarch. De enige erfgenamen van de troon zijn prinses Carys en prins Andreus; de koninklijke tweeling. Maar wie van hen werd het eerst geboren en heeft dus de sterkste claim op het koningschap?

Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan – tegen elkaar en tegen de Raad.

Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet meer wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen. Want waar het gevaar voorheen altijd buiten de muren van de stad leek rond te waren, blijkt het zich inmiddels een weg naar de gangen van het paleis gevonden te hebben.

Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zich te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?”

aan het hof van eden

Na een paar hoofdstukken te hebben gelezen kom ik helemaal in het boek. De schrijfster heeft een heerlijke stijl van schrijven die makkelijk leest en je helemaal meeneemt in het verhaal. Tijdens het lezen heb je echt het gevoel dat je met de hoofdpersonen mee door het kasteel loopt. Ik vind het ook erg prettig dat je de karakters heel goed leert kennen. Je leest in het begin van het verhaal hoe veel liefde de broer en zus voor elkaar hebben en dat ze eerst nog als één blok zich opstellen tegenover de raad. Maar gedurende het verhaal lees je al de kleerscheurtjes en kon ik het niet helpen toch een partij te kiezen voor één van beide.

Door de vele intriges en niet uitgesproken vloeken (hier hangt een boel mysterie omheen) die er binnen het kasteel heersen kon ik het boek niet wegleggen. Ik wilde doorlezen! Het verhaal wordt niet in een ik-vorm geschreven, maar door de uitgebreide beschrijvingen van de gedachtes van de hoofdpersonages kom je heel veel over hun te weten. Zo heb ik een zwak voor Carys, heerlijk hoe zij zich als prinses neerzet in het boek.

Ik had wel graag iets meer achtergrond informatie willen teruglezen over de 7 districten die af en toe vluchtig in het boek worden besproken. Hier werd ik nog niet meteen heel veel wijzer van. Maar wellicht is dat iets voor de komende delen? Het boek heeft namelijk geen gesloten eind, dus ik hoop dat er meerdere delen zullen volgen!

Ik heb ontzettend genoten van het boek. Het zit vol met intriges, duels, liefde, haat, verraad en nog veel meer. Vlot geschreven en absoluut eentje die smaakt naar meer!

four-stars

Ik geef dit boek dan ook 4 sterren!

Aan het hof van Eden van Joelle Charbonneau is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 17,99.

Liefs Hilde

** ik heb dit boek gekregen ter review ** het artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Zeer fijne en uitgebreidde review!
  Hier hou ik ook van.

  Xoxo

  december 23, 2017 at 06:30
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge