Follow:
boeken, kids, review

Vos en Haas Doeboek 2: Bomvol uitdagende spelletjes voor beginnende lezers.

vosenhaasdoeboek

Weg met de tablet! Dat is iets wat wij best vaak tegen Thomas zeggen. Uit school, als hij toch best moe is na weer een drukke dag in groep 3, mag hij altijd even ontspannen met de tablet. Even in zijn eigen wereldje vertoeven. Maar niet te lang natuurlijk! Om hem dan weer te motiveren iets anders te gaan doen is soms een hele opgave. En toen kwam dit geweldige uitdagende Doeboek binnen van Vos en Haas! Thomas heeft al flink wat uurtjes plezier beleefd aan dit geweldige boek.

vosenhaasdoeboek

Vanaf groep 3 is dit boek ideaal voor kinderen. Er zitten wel een aantal spelletjes bij die wellicht voor de iets jongere kinderen ook leuk zijn, maar sommige spelletjes zullen toch nog te moeilijk zijn. Ik vind het verbazingwekkend hoeveel Thomas al kan lezen na nog geen 3 maanden in groep 3! Door de variatie aan spelletjes in dit boek blijft het Doeboek boeiend van pagina tot pagina.

vosenhaasdoeboek

Op bijna elke rechterpagina (soms ook links) staat een nieuwe opdracht. Dit varieert van het zoeken naar verschillen of juist overeenkomsten tot letter-spelletjes. De oplossingen staan dan op de achterkant van de pagina waarop de opdracht staat. Soms moesten wij nog de opdracht even voorlezen, maar vaak lukte hem dat zelf ook al. Deze uitdagende opdrachten helpen Thomas ontzettend om het lezen beter te leren.

vosenhaasdoeboek

Thomas vond het vooral leuk om het met Andries of mij samen te doen. Vol trots naar ons kijkend als hij woorden zelf voorlas of de opdracht foutloos maakte. Dan smelt mijn hart toch wel hoor, bij die trotse blik. 😉

vosenhaasdoeboek vosenhaasdoeboek

Uiteraard komen alle vriendjes van Vos en Haas in het boek voor. Met de mooie illustraties van Thé Tjong-Khing is het boek extra vrolijk en fleurig om in te werken. Als kind mag je soms ook zelf je tekenkunsten laten zien! Er staan namelijk ook tekenopdrachten in het Doeboek.

vosenhaasdoeboek

Het Doeboek bevat 72 pagina’s en is daarom absoluut een boek waar je kind urenlang plezier van heeft. Leuke uitdagende opdrachten die ze zal helpen met het leren van de letters en inzicht te krijgen in bepaalde situaties die ze op school ook krijgen. Dit is het beste “huiswerk” wat je je kind kan geven! Absoluut een tip voor de Sint 😉

“Het Vos en Haas Doeboek staat garant voor urenlang plezier! Tijdens het maken van de leuke opdrachten zal een stralende glimlach verschijnen als je kind weer een opdracht goed heeft gemaakt!”

Informatie

Vos en Haas Doeboek 2 – Sylvia Vanden Heede

Uitgeverij Lannoo

Paperback, 72 pagina’s

ISBN: 9789401455329

Prijs: 12,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

**Ik heb dit boek ontvangen van de uitgeverij ** Dit artikel bevat een affiliate link**

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Dit is altijd leuk en leerzaam
  Kinderen kunnen er uren zoet mee zijn.

  Xoxo

  november 7, 2018 at 06:48
 • Reply Miranda

  Leuk hoor, hier zijn ze ook altijd fan van doe boeken. Soms een periode veel, soms niets. Ella is bezig in een engels leren doeboekje.

  november 11, 2018 at 09:00
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge