Follow:
lifestyle, samenwerking

Mijn wens voor 2019: een nieuwe PVC vloer!

Deze foto hebben jullie al eens op mijn blog voorbij zien komen. Onze vloer is om te huilen! Tijdens onze badkamer verbouwing vorig jaar hebben we de afvoer moeten doortrekken en dit had wat voeten in de aarde (letterlijk en figuurlijk). Met als gevolg een kapotte vloer. Nou is onze houten vloer toch al aan vervanging toe aangezien hij aan het versplinteren is. Dus ons eerste échte “klus-doel” van 2019: een nieuwe vloer!

Waarom een PVC vloer?

Sterke PVC vloeren hebben onze voorkeur. Waarom? Voornamelijk omdat PVC vloeren makkelijk schoon te maken zijn en onderhoudsvriendelijk. Het leggen van PVC vloeren is ook niet al te moeilijk heb ik begrepen, dus wellicht kunnen wij dit ook zelf doen. (en dat scheelt weer in de kosten!). De vloer die wij op dit moment hebben is een echte houten vloer. Deze lag er al toen wij ons huis 14 jaar geleden kochten en zag er toen nog heel mooi uit. Jullie zullen begrijpen dat 14 jaar later, 3 kinderen later en dus een heleboel bedrijvigheid later, de vloer óp is. Met sokken of blote voeten lopen is gewoon gevaarlijk nu, je hebt zomaar een fikse splinter in je voet!

Plan van aanpak

Zoals ik ook al deed in de periode voor onze badkamerverbouwing, ben ik weer begonnen met budgetteren. Op deze manier heb ik veel meer financieel overzicht en spaar ik vele malen makkelijker dan wanneer ik mij niet echt focus op de inkomsten en uitgaven. Het gekke is, is dat het leggen van een nieuwe PVC vloer absoluut niet heel duur hoeft te zijn. Maar op de één of andere manier kregen we het toch niet voor elkaar dit het afgelopen jaar aan te pakken.

Dus op dit moment ben ik stukje bij beetje wat geld aan het sparen om in het eerste deel van het jaar een nieuwe vloer te kunnen realiseren. In combinatie met een lik verf op de muren zal dit écht een mega verschil maken denk ik!

Welke stijl?

Onze woonkamer is niet heel groot en door de donkere vloer kreeg ik het gevoel dat het minder ruimtelijk oogde. Door al heel veel spullen uit de woonkamer te halen, en de grote kist die eerst als salontafel diende te vervangen voor een kleinere tafel, hebben we al veel meer ruimte. Voor een nieuwe vloer wil ik naar een lichtere tint gaan. Ik weet namelijk zeker dat dat echt veel mooier zal zijn.

gamma click pvd

Een koele tint als hierboven heeft mijn voorkeur. Ik weet zeker dat dit zoveel zal schelen (optisch) in het ruimtelijke effect. Hier kan je ook een voorbeeld vinden van zo’n mooie lichte kleur.

Eerste stap

Als eerste moeten we kijken hoe we het gat gaan dichten. Want om een PVC vloer te leggen moet de ondervloer (die van hout mag zijn) wel egaal zijn. Ook hebben we nog te maken met een luik in de vloer waar we bij moeten kunnen komen om de meterstanden op te meten. We laten dus wel even iemand komen die verstand heeft van het leggen van vloeren om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dus zodra mijn spaarrekening groen licht geeft….een nieuwe PVC vloer!

Liefs Hilde

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge