Follow:
boeken

Pumpkin Heads – Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks

Graphic Novels vind ik heerlijk om tussendoor te lezen. Mooi geïllustreerde graphic novels zijn dan helemaal leuk natuurlijk! Ik kocht een tijdje geleden een gesigneerde editie via Waterstones na het zien van diverse positieve recensies. Deze graphic novel is helemaal in herfststijl en heeft mij aangenaam verrast…

Achterflaptekst Pumpkin Heads

Deja and Josiah are seasonal best Friends. Every autumn, all through high school, they’ve worked together at the best pumpkin patch in the whole wide world. They say goodbye every Halloween, and they’re reunited every September 1st.

But this Halloween is different – Josiah and Deja are finally seniors, and this is their last season at the pumpkin patch. Their last shift together. Their last goodbye.

Josiah’s ready to spend the whole night feeling melancholy about it. Deja isn’t ready to let him. She’s got a plan: what if instead of moping they went out with a bang?

Samenvatting

Deze graphic novel heb ik heerlijk in de maand oktober gelezen (Ik weet het, ik loop een beetje achter met mijn recensies). Deze graphic novel laat zien hoe mooi vriendschap kan zijn. In combinatie met de sfeervolle herfstige afbeeldingen is dit een graphic novel om van te genieten.

Josiah heeft al jaren een oogje op een meisje die ook werkt op de pumkin patch. Hij heeft alleen nog nooit de moed gehad om haar aan te spreken of mee uit te vragen. Deja, zijn maatje op de pumpkin patch, heeft dit natuurlijk allang door en besluit Josiah een handje te helpen nu het waarschijnlijk zijn laatste kans is. Elk jaar heeft elke medewerker een vaste plek op de pumpkin patch dus ze weten waar ze de heimelijke liefde van Josiah moeten vinden. Maar uitgerekend vandaag loopt alles niet volgens plan en moeten Josiah en Deja de hele patch over om Josiah aan een date te helpen.

Mijn mening

Ook al heb je een graphic novel heel snel uit, het is genieten. Ik vond de sfeervolle afbeeldingen al fantastisch. Je komt helemaal in de stemming en met een kaart van de pumpkin patch voorin het boek heb je ook een idee hoe de zoektocht van Josiah en Deja een beetje verloopt.

Er zit humor in en een grote dosis vriendschap, en deze combinatie is gewoon “lekker” voor een ontspannen graphic novel.

Ook vind ik het leuk dat Deja niet een stereotype is. Gewoon een leuke stevige getinte meid met een groot hart. Doe mij maar meer van dit soort personages!

Ook is deze graphic novel perfect als je wat meer Engelstalig weer lezen. Het leest erg makkelijk en het verhaal is door de toevoeging van de illustraties goed te volgen. En omdat je stiekem hoopt dat Josiah de liefde gaat vinden blijf je ook geboeid tot het eind.

Van mij krijgt Pumpkin Heads een dikke 5 sterren!

Informatie

Pumpkin Heads – Rainbow Rowell

Uitgeverij Pan Macmillan

Paperback, 224 pagina’s

ISBN: 9781626721623

Prijs: €13,99

Verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge