Follow:
boeken

De verdwijning – Katherine Webb

Een boek wat zich afspeelt in Bath? De plek in Engeland waar ik 1 à 2 keer per jaar (wanneer het kan) met mijn moeder en zusje een heerlijk lang weekend doorbreng? Graag!! Ik kon niet wachten om dit boek te lezen. De synopsis klinkt spannend en ik hoop natuurlijk dat er plekken in Bath worden besproken waar ik een herkenning bij zal hebben. Heb ik mijn verwachtingen misschien te hoog liggen? Who knows!

Synopsis ‘De verdwijning’

In de chaos van een verwoeste stad gaat Frances op zoek naar antwoorden…

Bath, 1942. De Duitsers zijn een bombardement van de stad begonnen. In de chaos van de nacht verdwijnt de kleine Davy. Frances, die op hem zou passen, kamt de verwoeste stad uit, op zoek naar het jongetje. Maar het is oorlog, en niemand heeft oog voor de verdwijning van een kind. Wat is er met Davy gebeurd, en is hij nog in leven?

Frances’ zoektocht is een pijnlijke echo van die van meer dan twintig jaar eerder, toen zij en haar beste vriendin Wyn negen jaar oud waren. Op een dag was Wyn verdwenen, en haar lichaam is nooit gevonden. Sindsdien worstelt Frances met een groot schuldgevoel, omdat ze denkt dat ze Wyn had kunnen redden. Dan brengt het bombardement een nieuwe aanwijzing over Wyns verdwijning aan het licht, en Frances is vastbesloten de waarheid te achterhalen – in de overtuiging dat die antwoorden naar Davy zullen leiden…

Samenvatting

Eigenlijk is de synopsis al zo uitgebreid dat een verdere samenvatting teveel spoilers zou geven.

Je volgt Frances in haar zoektocht door de verwoeste stad Bath (van herkenning in benamingen van plekken en straten heb ik helaas niets meegekregen). De zoektocht naar het jongetje Davy blijft het hoofddoel van Frances. Ze voelt zich ontzettend schuldig dat ze Davy even kort naar kennisen heeft gebracht terwijl zij op hem zou passen. En precies op dat moment kwamen de bombardementen….Het stel waar Davy tijdelijk was zijn omgekomen, dus de kans is groot dat Davy hetzelfde noodlot is overkomen. Alleen….waar is het lichaam dan? Frances geeft de hoop en moed niet op, en blijft zoeken.

Naast deze verhaallijn volg je ook nog het verhaal van Frances en Wyn als jonge meisjes. Zij vinden een vreemde jonge man in een afgelegen gebouwtje. Ze brengen hem stiekem wat eten en proberen te achterhalen wie hij is en wat hij daar doet. Deze jonge man wordt later beschuldigd van de verdwijning/moord op Wyn, maar is hij wel schuldig? Frances begint hier steeds meer aan te twijfelen.

Mening

Ook al is het boek goed geschreven en zitten de verhaallijnen goed in elkaar, de personages konden mij niet heel veel boeien. Ze bleven wat oppervlakkig voor mij en door een aantal “hints” of “verwijzingen” eerder in het boek waren de plottwists in het verhaal niet heel verrassend. Voor mij gaf de auteur eigenlijk al een aantal spoilers eerder in het verhaal weg waardoor ik het raadsel al vrij snel kon oplossen. Hierdoor verloor ik tijdens het lezen ook al vrij snel mijn aandacht omdat ik bepaalde wendingen in het verhaal al aan zag komen. Jammer!

Informatie

De verdwijning – Katherine Webb

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 400 pagina’s

ISBN: 9789026149986

Prijs: €20,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge