Follow:
boeken

Terra Ultima – Raoul Deleo, een meesterwerk!

Toen ik dit boek binnenkreeg kon ik er maar één woord voor bedenken; wow! Wat een fantastisch meesterwerk met illustraties waar je uren naar kan kijken. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit boek zonder twijfel flink wat prijzen in de wacht gaat slepen. Een verzonnen wereld waar je bijna in gaat geloven wanneer je het verhaal leest en de bijbehorende prenten bestudeerd. Een waar kunstwerk!

Synopsis ‘Terra Ultima’

‘De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: Terra Ultima.’

En wat voor een continent: het is kolossaal en volstrekt uniek. De natuur kon er haar gang gaan zonder ingrijpen van de mens.

Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo vond Terra Ultima na een jarenlange zoektocht. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet hij verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen die hij er aantrof.

Terra Ultima zorgde al voor opwinding binnen de wetenschap. Maar nu kan iedereen kennis maken met het onbekende werelddeel. Speciaal voor dit boek kreeg Noah J. Stern, collega-ontdekkingsreiziger en bioloog, toegang tot het archief van Deleo. Hij maakte een representatieve selectie van prenten en aantekeningen, zodat iedereen zich een beeld van dit fascinerende, nieuwe werelddeel kan vormen.

Samenvatting

Wat dit boek zo geweldig maakt is een combinatie van het verhaal en de illustraties. Al is het concept niet heel nieuw, er zijn wel meer boeken in de geschiedenis verschenen over onontdekte werelden met magische wezens, de uitvoering van dit boek is ongekend. Een prachtig grote hardcover die uitnodigt om doorheen te bladeren. En wanneer je dat dan doet gaat er een wonderbaarlijke wereld voor je open en wil je niet anders dan gaan lezen. En bijna zou je in dit magisch onontdekte continent gaan geloven….;-)

Het Parool schreef deze quote en omschrijving ‘spot on’: het is superieure flauwekul die met grote ernst én onderkoelde humor wordt gebracht.

En dit is de perfecte omschrijving. Dit boek wil je eigenlijk meteen weer herlezen zodra je het uitgelezen hebt. Het neemt je mee op reis en laat je voelen hoe spectaculair Terra Ultima moet zijn. En ik kan je verzekeren, de prachtige illustraties doen je verliefd worden op dit boek.

Want heb jij al eens gehoord van een koraalpanter, een flamingohert, een foedraalgiraffe en een gelaagde bloemkraaggaai? Nou, ik dus ook niet voordat ik dit boek las. Maar ik weet nu precies hoe ze eruitzien en ik zou willen dat ik al deze dieren in het echt zou kunnen zien 😉

De fantasie, humor en prachtige uitvoering maken dit boek tot een musthave. Dit boek wil je gewoon hebben en koesteren. Als tafelboek, om telkens weer even in te kijken en stukjes te lezen, om cadeau te geven en anderen te laten genieten van dit boek wat één en al plezier uitstraalt.

Informatie

Terra Ultima – Raoul Deleo en ‘Noah J. Stern’

Uitgeverij Lannoo

Hardcover, 80 pagina’s

ISBN: 9789401465946

Prijs: €25,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel oa bij Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever, waarvoor dank! **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge