Follow:
boeken

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Dit boek heeft mij sinds het lezen niet meer losgelaten. Wat een prachtig en aangrijpend boek. Tot nu toe één van de beste en mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Victoria Schwab kan als geen ander een wereld schetsen wat zo beeldend wordt geschreven dat het je meeneemt op reis. Verwacht geen boek met vele acties en plottwists, maar een verhaal wat je meeneemt op een reis en je de schoonheid van het verbeeldingsvermogen laat zien….

Synopsis ‘Het onzichtbare leven van Addie LaRue’

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, maar is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel binnenstapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent….

Samenvatting

Dit verhaal neemt je mee met Addie en haar leven wat al 300 jaar voortduurt. Je leest ervaringen tijdens oorlogen, hoogtijdagen omringt door high society en bovenal relaties die telkens opnieuw beginnen omdat Addie zich telkens opnieuw moet voorstellen. De eenzaamheid die Addie omarmt voel je door heel je lijf trekken. Hoe treurig is het om een leuke jongen te ontmoeten, een geweldige en gezellige avond te hebben, en bij het ontwaken weet hij niet meer wie je bent?

Toch laat Addie door heel de geschiedenis sporen na. Alleen niemand weet dat het om Addie gaat. Ze wordt een muze, een mysterieus meisje of een vage liefde die de inspiratie werd voor een bekend liedje. Addie kan zelf niets vertellen of nalaten in de geschiedenis, daar heeft de duivel wel voor gezorgd. Iedereen zal Addie vergeten….

Het verhaal is zo poëtisch beschreven, zo gelaagd, dat het onder je huid kruipt. Hoop verschijnt aan de horizon wanneer er toch iemand blijkt te zijn die Addie herkent. Iets wat Addie nooit had durven dromen. Maar hoe kan dit? Is dit de duivel die weer een spelletje met haar speelt?

Conclusie

Ik werd helemaal meegenomen in het verhaal van Addie. Ik voelde het verdriet, de onmacht en de eenzaamheid die Addie elke dag moest ervaren. Dit verhaal is zo uniek en mooi dat het je niet los zal laten. Automatisch ga je je verplaatsen in Addie en kan je er haast niets bij voorstellen hoe jij je zou voelen in haar situatie. Vreselijk! Het einde was zo mooi dat ik het niet droog hield….

Informatie

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V. E. Schwab

Uitgeverij de Boekerij

Hardcover, 576 pagina’s

ISBN: 9789022593738

Prijs: €24,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge