Follow:
boeken, kids

De olifantendief – Jane Kerr

Ik geniet de laatste tijd zo erg van mooie kinderboeken. Of ik ze nou in het Engels of in het Nederlands lees, er is zoveel aanbod in de winkels dat er altijd wel een mooi boek tussen zit. Onlangs las ik dit prachtige verhaal, De olifantendief. Een verhaal wat op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Dat maakt voor mij een boek nog extra interessant. En wat heb ik genoten van dit prachtige reisverhaal…

Synopsis ‘De olifantendief’

Schotland, 1872.

Een jonge zakkenroller raakt per ongeluk betrokken bij een veiling van wilde dieren, en voor hij weet wat hem overkomt, moet hij mee met de koper van de indrukwekkende olifant Maharadja. Zijn opdracht: als ‘Indiase prins’ op de olifant naar de dierentuin van Manchester rijden. Binnen zeven dagen! Overal lopen mensen uit om dit spektakel te zien, maar niet iedereen heeft goede bedoelingen. Als er steeds vaker dingen misgaan, begint Danny zich af te vragen of hij zijn reisgenoten wel allemaal kan vertrouwen… Maar één ding weet hij zeker: voor Maharadja zou hij door het vuur gaan – en Maharadja voor hem!

Samenvatting

Wat dit verhaal zo mooi maakt is het hele verhaal rondom de zakkenroller Danny. Een jongen die niet kan praten en in het diepe wordt gegooid omdat hij toevallig op de plek is waar de veiling van Maharadja zich voltrekt. Om te ontsnappen aan een gevaarlijke bende besluit Danny in te gaan op het aanbod van de circusdirecteur om op Maharadja de lange tocht te volbrengen.

Het ontbreekt hem aan niets. Hij mag zich uitgebreid baden, krijgt mooie kleding en goed te eten. Iets wat de wees nooit eerder heeft gekregen. Ook merkt hij dat er een band tussen hem en de olifant ontstaat wat hem een warm gevoel geeft. Een dier, die niet oordeelt over de afkomst van Danny en hoe hij eruit ziet. Hij zal er alles aan doen om Maharadja veilig te laten aankomen in de dierentuin in Manchester.

Wanneer er zich allemaal tegenslagen voordoen tijdens de reis, lijkt het erop dat er saboteurs aan het werk zijn. Deze persoon of personen gaan niet voorzichtig te werk en wordt zelfs levensbedreigend. Danny wil koste wat kost dit mysterie ontrafelen! Maar dat gaat niet zo makkelijk als je niet goed kan communiceren….

Conclusie

Dit prachtige verhaal neemt je mee op reis met Danny en Maharadja. Vriendschap, moed en vertrouwen zijn een paar steekwoorden die in dit verhaal centraal staan. De personages zijn goed uitgewerkt en je krijgt echt een zwak voor Danny. Tevens maakt het verhaal extra indruk omdat je weet dat het op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Een heel beeldend geschreven verhaal wat je niet meer loslaat. Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9/10

Informatie

De olifantendief – Jane Kerr

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 368 pagina’s

ISBN: 9789021680996

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij je boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge