Follow:
boeken, review

Boekenreview: Vogelvrij – Sebastien de Castell

Vogelvrij

Ik ben gek op het lezen van series. Met een serie kan je je helemaal inleven in een wereld die heerlijk lang blijft duren. Vogelvrij is deel 1 uit een zesdelige (!!!yay!!!) serie die de Spellslinger serie heet. Als dan ook alle 6 de boeken zulke prachtige covers hebben staat er straks een geweldig mooie serie in de kast! Een serie over magie, vriendschap, liefde, familie, tradities en nog veel meer. Dompel je onder in de wereld van de Spellslinger serie en geniet!

Spellslinger

Achterflap

“Wat zou jij opgeven voor magie?

Om bij de Jan’Tep een magiërsnaam te verdienen moet je aan drie eisen voldoen. Ten eerste moet je de kracht hebben om je familie te verdedigen. Ten tweede moet je de hogere vormen van magie kunnen toepassen die ons volk beschermen. Ten derde moet je simpelweg zestien jaar worden. Een paar weken voor mijn verjaardag kwam ik erachter dat ik aan geen van die drie eisen zou voldoen.

Kellen staan aan de vooravond van zijn eerste duel en moet vier proeven met succes doorlopen om te bewijzen dat hij een echte magiër is. Er is echter één probleem: zijn magie is verdwenen. Als zijn zestiende verjaardag nadert duikt de mysterieuze nomade Ferius Parfax op, die Kellen uitdaagt een ander pad te kiezen. Is zij Kellens enige redding en bieden haar speelkaarten uitkomst?”

Het is even inkomen in dit boek waarin in het begin best veel informatie op je afkomt. De vormen van magie zijn uniek en om die een beetje te begrijpen moest ik soms even twee keer lezen. Als je eenmaal een beetje bekend bent met die vormen leest het al een stuk makkelijker. Voor deze vorm van magie binnen het Jan’Tep volk moet je namelijk de getatoeëerde ringen om je arm activeren. Er zijn verschillende ringen die allemaal voor een verschillende vorm van magie staan. In combinatie met een bepaalde spreuk waarbij je vormen maakt met je handen en vingers komt de magie tot leven. Ontzettend uniek bedacht door de auteur!

Hoofdpersoon Kellen is in dit verhaal dus geen grote magiër. (Vogelvrij is dus niet het ‘standaard’ soort boek over magie als wat ik in eerste instantie dacht.) Kellen komt hierdoor voor veel teleurstellingen te staan. Voor een jongen van bijna 16 vind ik hem een sterke persoonlijkheid hebben. In dit eerste boek maakt Kellen een hele grote persoonlijke groei door wat voor de lezer zeer boeiend is om te lezen. Je groeit als lezer met Kellen mee in dit proces en krijgt daardoor al een echte band met dit hoofdpersonage.

Het personage Ferius Parfax is in mijn ogen een heerlijk mysterieus karakter. In dit deel leer je haar al een beetje kennen, maar met veel vragen bleef ik aan het einde van het boek toch nog zitten. Ferius Parfax is een personage die je, denk ik, door de hele serie steeds beter zal ontrafelen. Haar droge humor kon ik zeer waarderen!

Ook de eekhoornkat Reichis, de “zakenpartner” van Kellen, geeft het verhaal een hoop humor mee. Een geweldig personage die absoluut één van mijn favorieten is in het boek.

Het boek heeft een hoop plottwisten. Je leest het vanuit de ik-persoon en hierdoor ontrafel je soms pas iets wanneer Kellen het zelf ontrafelt. Veel mysteries zullen zich waarschijnlijk pas ontrafelen in de vervolgdelen.

Vogelvrij is een boek die een sterke start maakt voor een serie. Veel worldbuilding en uitleg over magie, wat wellicht even taai is om doorheen te komen. Maar zodra het verhaal vordert zat ik er helemaal in en boeide het mij enorm. Ik ben zeer benieuwd naar de vervolgdelen!

Vogelvrij krijgt van mij 4 sterren!

Ik doe trouwens mee met de blogtour van deel 2 Schaduwzwart. 20 Maart zal mijn review over deel 2 uit de Spellslinger serie op mijn blog staan!

Informatie

Vogelvrij – Sebastien de Castell

Uitgeverij Meis en Maas

Hardcover, 420 pagina’s

ISBN: 978-90-305-0310-1

Prijs: 16,95

Verkrijgbaar bij de stenen boekhandels en oa Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Aparte cover!
  Wauw…
  Goede review.
  Zoveel boeken waar deze serie 1 van is.

  Fijne dag Xoxo

  maart 16, 2018 at 06:47
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge