Follow:
boeken

Terug naar Villa Rosa – Nicky Pellegrino

 

terug naar villa rosa

Na het lezen van dit boek had ik echt het idee dat ik zelf even op vakantie was geweest. Ik waande mij in een heerlijk zonnig Italië, in een rustig dorpje met prachtige huisjes en straatjes. Dát is wat lezen met je doet! Dit verhaal is echt een moment van ontspanning. Er gebeuren geen heftige dingen, op sommige momenten tijdens het lezen gebeurt er eigenlijk niet eens zo heel veel, maar dit boek kan het hebben. Door de manier van schrijven waan je je in Italië op vakantie. En zeg nou zelf, dan is even niet zoveel beleven ook best prettig toch?

Achterflaptekst ‘Terug naar Villa Rosa’

Stella heeft 25 jaar lang voor een eigenzinnige modeontwerper gewerkt, maar als die plotseling overlijdt, ontdekt ze dat er buiten haar werk weinig is dat haar aan Londen bindt. Zonder een duidelijk plan strekken de dagen zich leeg voor haar uit. Dan geeft haar beste vriendin haar de gouden tip: een huizenruil! Online vindt Stella de Italiaanse Leo, die zijn villa aanbiedt.

Terwijl Stella langzaam haar weg vindt in Villa Rosa en het dorpje eromheen, maakt ze voorzichtig nieuwe vriendschappen. Rafaella en Tosca verschillen van elkaar en van Stella als dag en nacht, maar toch bouwen de vrouwen onderling voorzichtig aan een vriendschap. Ondertussen wordt Stella steeds nieuwsgieriger naar de eigenaar van Villa Rosa. De dingen die hij in de villa heeft achtergelaten, vertellen een heel eigen verhaal. Maar kun je wel een goed beeld van iemand krijgen door alleen zijn spullen?

Samenvatting

Wanneer Stella eindelijk de knoop heeft doorgehakt en ze definitief voor een aantal weken naar Italië vertrekt krijgt het verhaal warmte. De plek waar ze terecht komt wordt door de auteur prachtig beschreven en de voorzichtige stapjes die Stella neemt met haar tijdelijke nieuwe leven nemen je als lezer mee alsof je ze zelf onderneemt.

De schrijfster heeft op een originele manier de ontmoetingen met nieuwe personages in het verhaal verwerkt. Leo heeft voor Stella een soort opdrachten-boek achtergelaten. Op dagen dat Stella niet weet wat ze kan gaan doen kan ze in het boek kijken en een opdracht kiezen om te gaan ondernemen. Dit zijn bijvoorbeeld uitstapjes naar een marktje in een dorp verderop, een bezoek aan een nostalgisch kerkje etc. Door die uitstapjes ontmoet Stella de plaatselijke bewoners en ontstaan er nieuwe vriendschappen. Op deze manier krijg je als lezer een soort mini reisverslag van Italië en ontmoet je de andere personages.

Al snel merk je aan alles dat Stella eigenlijk helemaal niet terug wil naar Engeland. Haar leven daar heeft haar niet heel veel te bieden en zoetjes aan begint zich een plan in haar hoofd te vormen om te blijven. Door het hele verhaal heen lees je mailcontact tussen Stella en Leo, en Stella en haar beste vriendin. Stella krijgt steeds meer behoefte aan het mailcontact met Leo en ook al hebben ze elkaar nog nooit gezien, je voelt dat er iets van chemie tussen Stella en Leo is. Heerlijk om als lezer zo “stiekem” mee te lezen…;-)

terug naar villa rosa

Conclusie

Terug naar Villa Rosa is een heerlijk boek om even bij weg te dromen. Verwacht geen heftige plotwendingen of spectaculaire verhaallijnen, maar geniet van de reis die Stella maakt door zelf een beetje op afstand mee te reizen. Ik heb dit boek heerlijk ontspannen gelezen en toen ik het uit had voelde ik mij ook echt ontspannen. Nicky Pellegrino heeft het voor elkaar gekregen om mij tijdens de duur van het boek mee naar Italië te nemen en heeft mij daar prachtige dingen laten zien door de ogen van Stella. 😉

Informatie

Terug naar Villa Rosa – Nicky Pellegrino

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 336 pagina’s

ISBN: 9789026145490

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge